Kurczak po koreańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po koreańsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

null

1 łyżka

200 gramów

40 dekagramów

40 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, najlepiej kostkę. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr i wymieszaj.

Krok 2

Chili przekrój wzdłuż strączka, usuń pestki i drobno posiekaj. Pory pokrój na plastry.

Krok 3

Mięso i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj chili i pory wszystko smaż jeszcze kilka minut.

Krok 4

Dodaj 1 litr wody i śmietanę, gotuj kolejne 5 minut.

Krok 5

Dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr i przez chwilę gotuj.

Krok 6

Morele odcedź, sok zachowaj. Owoce pokrój. Dopraw sokiem z cytryny i moreli. Wyłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Faszerowane ziemniaki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej