Kurczak po koreańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po koreańsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

null

1 łyżka

200 gramów

40 dekagramów

40 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, najlepiej kostkę. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr i wymieszaj.

Krok 2

Chili przekrój wzdłuż strączka, usuń pestki i drobno posiekaj. Pory pokrój na plastry.

Krok 3

Mięso i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj chili i pory wszystko smaż jeszcze kilka minut.

Krok 4

Dodaj 1 litr wody i śmietanę, gotuj kolejne 5 minut.

Krok 5

Dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr i przez chwilę gotuj.

Krok 6

Morele odcedź, sok zachowaj. Owoce pokrój. Dopraw sokiem z cytryny i moreli. Wyłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej