Kurczak po koreańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po koreańsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 łyżka

40 dekagramów

1 łyżka

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, najlepiej kostkę. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr i wymieszaj.

Krok 2

Chili przekrój wzdłuż strączka, usuń pestki i drobno posiekaj. Pory pokrój na plastry.

Krok 3

Mięso i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj chili i pory wszystko smaż jeszcze kilka minut.

Krok 4

Dodaj 1 litr wody i śmietanę, gotuj kolejne 5 minut.

Krok 5

Dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr i przez chwilę gotuj.

Krok 6

Morele odcedź, sok zachowaj. Owoce pokrój. Dopraw sokiem z cytryny i moreli. Wyłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej