
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
null
1 łyżka
200 gramów
40 dekagramów
40 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, najlepiej kostkę. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr i wymieszaj.
Krok 2
Chili przekrój wzdłuż strączka, usuń pestki i drobno posiekaj. Pory pokrój na plastry.
Krok 3
Mięso i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj chili i pory wszystko smaż jeszcze kilka minut.
Krok 4
Dodaj 1 litr wody i śmietanę, gotuj kolejne 5 minut.
Krok 5
Dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr i przez chwilę gotuj.
Krok 6
Morele odcedź, sok zachowaj. Owoce pokrój. Dopraw sokiem z cytryny i moreli. Wyłóż na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej