
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
null
1 łyżka
200 gramów
40 dekagramów
40 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, najlepiej kostkę. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr i wymieszaj.
Krok 2
Chili przekrój wzdłuż strączka, usuń pestki i drobno posiekaj. Pory pokrój na plastry.
Krok 3
Mięso i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj chili i pory wszystko smaż jeszcze kilka minut.
Krok 4
Dodaj 1 litr wody i śmietanę, gotuj kolejne 5 minut.
Krok 5
Dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr i przez chwilę gotuj.
Krok 6
Morele odcedź, sok zachowaj. Owoce pokrój. Dopraw sokiem z cytryny i moreli. Wyłóż na talerze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej