Kurczak po koreańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po koreańsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 dekagramów

1 łyżka

40 dekagramów

1 łyżka

2 sztuki

200 gramów

2 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, najlepiej kostkę. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr i wymieszaj.

Krok 2

Chili przekrój wzdłuż strączka, usuń pestki i drobno posiekaj. Pory pokrój na plastry.

Krok 3

Mięso i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj chili i pory wszystko smaż jeszcze kilka minut.

Krok 4

Dodaj 1 litr wody i śmietanę, gotuj kolejne 5 minut.

Krok 5

Dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr i przez chwilę gotuj.

Krok 6

Morele odcedź, sok zachowaj. Owoce pokrój. Dopraw sokiem z cytryny i moreli. Wyłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej