Kurczak po koreańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po koreańsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

2 łyżki

null

1 łyżka

200 gramów

40 dekagramów

40 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki, najlepiej kostkę. Oprósz je Przyprawą do kurczaka Knorr i wymieszaj.

Krok 2

Chili przekrój wzdłuż strączka, usuń pestki i drobno posiekaj. Pory pokrój na plastry.

Krok 3

Mięso i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj chili i pory wszystko smaż jeszcze kilka minut.

Krok 4

Dodaj 1 litr wody i śmietanę, gotuj kolejne 5 minut.

Krok 5

Dodaj Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr i przez chwilę gotuj.

Krok 6

Morele odcedź, sok zachowaj. Owoce pokrój. Dopraw sokiem z cytryny i moreli. Wyłóż na talerze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po koreańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak z brzoskwinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej