Kurczak smażony z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak smażony z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

null

null

250 gramów

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój i wymieszaj z białkiem, solą, winem i mąką.

Krok 2

Odstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 3

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 4

Mięso obtocz w orzechach, a następnie włóż do ogrzanego oleju i usmaż. Po usmażeniu posyp solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej