Kurczak smażony z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak smażony z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

null

null

250 gramów

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój i wymieszaj z białkiem, solą, winem i mąką.

Krok 2

Odstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 3

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 4

Mięso obtocz w orzechach, a następnie włóż do ogrzanego oleju i usmaż. Po usmażeniu posyp solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej