Składniki
null
3 sztuki
null
null
250 gramów
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, pokrój i wymieszaj z białkiem, solą, winem i mąką.
Krok 2
Odstaw na pół godziny do lodówki.
Krok 3
Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.
Krok 4
Mięso obtocz w orzechach, a następnie włóż do ogrzanego oleju i usmaż. Po usmażeniu posyp solą i pieprzem.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej