
Składniki
null
3 sztuki
null
null
250 gramów
2 łyżki
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, pokrój i wymieszaj z białkiem, solą, winem i mąką.
Krok 2
Odstaw na pół godziny do lodówki.
Krok 3
Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.
Krok 4
Mięso obtocz w orzechach, a następnie włóż do ogrzanego oleju i usmaż. Po usmażeniu posyp solą i pieprzem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej