Kurczak smażony z orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak smażony z orzechami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

null

null

250 gramów

2 łyżki

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój i wymieszaj z białkiem, solą, winem i mąką.

Krok 2

Odstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 3

Orzechy sparz, obierz ze skórki i posiekaj.

Krok 4

Mięso obtocz w orzechach, a następnie włóż do ogrzanego oleju i usmaż. Po usmażeniu posyp solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak smażony z orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej