
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
800 gramów
200 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz wcześniej. Jak zmiękną pokrój w cienkie paski. Podobnie zrób z makaronem. Zalej go wrzątkiem, a jak zmięknie odcedź go.

Krok 2
W garnku zagotuj litr wody z kostką Knorr.

Krok 3
W drugim garnku podsmaż kurczaka pokrojonego w kostkę.

Krok 4
Następnie dodaj kolorowe papryki pokrojone podobnie do kurczaka.

Krok 5
Całość zalej gorącym wywarem. Dodaj sos sojowy, sos rybny, grzyby, zielony groszek i kapustę pekińską pokrojoną w kostkę oraz posiekany szczypiorek. Całość zagotuj i natychmiast podawaj z makaronem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej