Azjatycka zupa warzywna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Azjatycka zupa warzywna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

748 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

489 osób wydrukowało

Pobierz pdf

672 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

800 gramów

200 gramów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz wcześniej. Jak zmiękną pokrój w cienkie paski. Podobnie zrób z makaronem. Zalej go wrzątkiem, a jak zmięknie odcedź go.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 1

Krok 2

W garnku zagotuj litr wody z kostką Knorr.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 2

Krok 3

W drugim garnku podsmaż kurczaka pokrojonego w kostkę.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj kolorowe papryki pokrojone podobnie do kurczaka.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 4

Krok 5

Całość zalej gorącym wywarem. Dodaj sos sojowy, sos rybny, grzyby, zielony groszek i kapustę pekińską pokrojoną w kostkę oraz posiekany szczypiorek. Całość zagotuj i natychmiast podawaj z makaronem.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 5
8

Opinie o przepisie

  • Rafał Sadowski

    Rafał Sadowski , 21.02.2020

    Proponuję podwoić ilość wywaru wraz z sosami.Z robiłem z przepisu i wyszło za gęste.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Sadowski

    Rafał Sadowski , 21.02.2020

    Smaczna zupa ale polecam dodać 2 litry wody 3 kostki, 4 łyżki sosu rybnego,6 sojowego. Zrobiłem według przepisu i wyszła za gęsta.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • regulgul

    regulgul , 23.10.2019

    Jakaś podpowiedź ile sosu rybnego dodać? W przepisie nie podano

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Sławomir Łomiński

    Sławomir Łomiński , 09.04.2018

    Zamiast ryby idzie kostka Knorr. Zupy raczej nie przypomina, smaczne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Przygocka

    Magdalena Przygocka , 29.10.2017

    Ile sosu rybnego się dodaje?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Swynarczuk

    Marcin Swynarczuk , 11.07.2017

    świetna sprawa. polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Kustra

    Beata Kustra , 09.11.2016

    Smaczna zupka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
359 osób ogląda przepis:
Zupa seczuańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej