Azjatycka zupa warzywna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

705 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

476 osób wydrukowało

Pobierz pdf

636 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

800 gramów

200 gramów

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

2 łyżki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby namocz wcześniej. Jak zmiękną pokrój w cienkie paski. Podobnie zrób z makaronem. Zalej go wrzątkiem, a jak zmięknie odcedź go.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 1

Krok 2

W garnku zagotuj litr wody z kostką Knorr.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 2

Krok 3

W drugim garnku podsmaż kurczaka pokrojonego w kostkę.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 3

Krok 4

Następnie dodaj kolorowe papryki pokrojone podobnie do kurczaka.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 4

Krok 5

Całość zalej gorącym wywarem. Dodaj sos sojowy, sos rybny, grzyby, zielony groszek i kapustę pekińską pokrojoną w kostkę oraz posiekany szczypiorek. Całość zagotuj i natychmiast podawaj z makaronem.

Azjatycka zupa warzywna - Krok 5
8

Opinie o przepisie

  • Rafał Sadowski

    Rafał Sadowski, 21.02.2020

    Proponuję podwoić ilość wywaru wraz z sosami.Z robiłem z przepisu i wyszło za gęste.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Sadowski

    Rafał Sadowski, 21.02.2020

    Smaczna zupa ale polecam dodać 2 litry wody 3 kostki, 4 łyżki sosu rybnego,6 sojowego. Zrobiłem według przepisu i wyszła za gęsta.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • regulgul

    regulgul , 23.10.2019

    Jakaś podpowiedź ile sosu rybnego dodać? W przepisie nie podano

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Sławomir Łomiński

    Sławomir Łomiński, 09.04.2018

    Zamiast ryby idzie kostka Knorr. Zupy raczej nie przypomina, smaczne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Przygocka

    Magdalena Przygocka, 29.10.2017

    Ile sosu rybnego się dodaje?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Swynarczuk

    Marcin Swynarczuk, 11.07.2017

    świetna sprawa. polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Kustra

    Beata Kustra, 09.11.2016

    Smaczna zupka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka zupa warzywna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej