Składniki
2 sztuki
1 sztuka
800 gramów
200 gramów
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
2 łyżki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby namocz wcześniej. Jak zmiękną pokrój w cienkie paski. Podobnie zrób z makaronem. Zalej go wrzątkiem, a jak zmięknie odcedź go.
Krok 2
W garnku zagotuj litr wody z kostką Knorr.
Krok 3
W drugim garnku podsmaż kurczaka pokrojonego w kostkę.
Krok 4
Następnie dodaj kolorowe papryki pokrojone podobnie do kurczaka.
Krok 5
Całość zalej gorącym wywarem. Dodaj sos sojowy, sos rybny, grzyby, zielony groszek i kapustę pekińską pokrojoną w kostkę oraz posiekany szczypiorek. Całość zagotuj i natychmiast podawaj z makaronem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej