Chińska zupa cytrynowa video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
292 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

238 osób wydrukowało

Pobierz pdf

454 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

20 gramów

1 sztuka

20 gramów

20 mililitrów

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby Mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Do 0,5 litra wody dodajemy 2 bulionetki Knorr, pokrojony imbir z listkiem cytrynowym, drobno posiekaną papryczkę chilli oraz trawę cytrynową. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Do wywaru dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Gotujemy 5 minut.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Dodajemy krewetki oraz grzyby i makaron. Dodajemy posiekany w słupki szczypiorek, kolendrę oraz sos sojowy.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińska zupa cytrynowa - VIDEOChińska zupa cytrynowa - VIDEO

Grzyby Mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.