Chińska zupa cytrynowa video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

283 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

217 osób wydrukowało

Pobierz pdf

397 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

20 gramów

1 sztuka

20 gramów

20 mililitrów

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby Mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Do 0,5 litra wody dodajemy 2 bulionetki Knorr, pokrojony imbir z listkiem cytrynowym, drobno posiekaną papryczkę chilli oraz trawę cytrynową. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Do wywaru dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Gotujemy 5 minut.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Dodajemy krewetki oraz grzyby i makaron. Dodajemy posiekany w słupki szczypiorek, kolendrę oraz sos sojowy.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej