Chińska zupa cytrynowa video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
292 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

240 osób wydrukowało

Pobierz pdf

455 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

20 gramów

1 sztuka

20 gramów

20 mililitrów

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby Mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Do 0,5 litra wody dodajemy 2 bulionetki Knorr, pokrojony imbir z listkiem cytrynowym, drobno posiekaną papryczkę chilli oraz trawę cytrynową. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Do wywaru dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Gotujemy 5 minut.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Dodajemy krewetki oraz grzyby i makaron. Dodajemy posiekany w słupki szczypiorek, kolendrę oraz sos sojowy.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińska zupa cytrynowa - VIDEOChińska zupa cytrynowa - VIDEO

Grzyby Mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.