Składniki
100 gramów
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
2 sztuki
20 gramów
1 sztuka
20 gramów
20 mililitrów
1 pęczek
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby Mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.

Krok 2
Do 0,5 litra wody dodajemy 2 bulionetki Knorr, pokrojony imbir z listkiem cytrynowym, drobno posiekaną papryczkę chilli oraz trawę cytrynową. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.

Krok 3
Do wywaru dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Gotujemy 5 minut.

Krok 4
Dodajemy krewetki oraz grzyby i makaron. Dodajemy posiekany w słupki szczypiorek, kolendrę oraz sos sojowy.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej