Chińska zupa cytrynowa video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

289 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

233 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

441 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

2 sztuki

20 gramów

1 sztuka

20 gramów

20 mililitrów

1 pęczek

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby Mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Do 0,5 litra wody dodajemy 2 bulionetki Knorr, pokrojony imbir z listkiem cytrynowym, drobno posiekaną papryczkę chilli oraz trawę cytrynową. Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Do wywaru dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Gotujemy 5 minut.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Dodajemy krewetki oraz grzyby i makaron. Dodajemy posiekany w słupki szczypiorek, kolendrę oraz sos sojowy.

Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chińska zupa cytrynowa - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron Soba
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chińska zupa cytrynowa - VIDEOChińska zupa cytrynowa - VIDEO

Grzyby Mun i makaron ryżowy zalewamy wrzącą wodą. Zostawiamy na 5 minut.