Makaron z sardynkami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 łyżki

1 łyżka

20 gramów

1 łyżka

350 gramów

12 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Sardynki usmaż i przestudź, odrzuć skórę i ości. Mięso utrzyj w moździerzu wraz z anchois.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na 2 łyżkach oleju.

Krok 4

Dorzuć pastę z ryb i wlej sos pomidorowy Knorr.

Krok 5

Do odcedzonego makaronu wlej łyżkę oleju z rozprowadzonym w niej szafranem. Wyłóż na półmisek, polej sosem i udekoruj zieloną pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej