Makaron z sardynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sardynkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 łyżki

1 łyżka

20 gramów

1 łyżka

350 gramów

200 gramów

12 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Krok 2

Sardynki usmaż i przestudź, odrzuć skórę i ości. Mięso utrzyj w moździerzu wraz z anchois.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na 2 łyżkach oleju.

Krok 4

Dorzuć pastę z ryb i wlej sos pomidorowy Knorr.

Krok 5

Do odcedzonego makaronu wlej łyżkę oleju z rozprowadzonym w niej szafranem. Wyłóż na półmisek, polej sosem i udekoruj zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sardynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krupnik
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej