
Składniki
6 sztuk
3 łyżki
1 łyżka
20 gramów
1 łyżka
350 gramów
200 gramów
12 sztuk
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron.
Krok 2
Sardynki usmaż i przestudź, odrzuć skórę i ości. Mięso utrzyj w moździerzu wraz z anchois.
Krok 3
Cebulę posiekaj i podsmaż na 2 łyżkach oleju.
Krok 4
Dorzuć pastę z ryb i wlej sos pomidorowy Knorr.
Krok 5
Do odcedzonego makaronu wlej łyżkę oleju z rozprowadzonym w niej szafranem. Wyłóż na półmisek, polej sosem i udekoruj zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej