Farsz sajgoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz sajgoński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę skrój w paski, pora w plasterki a cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj grubo na tarce. Uprzednio namoczone grzyby pokrój w paski.

Krok 2

Makaron zalej gorącą wodą. Przygotuj przed smażeniem wszystkie składniki. Mocno rozgrzej oliwę w woku i podsmaż na niej mięso mielone a następnie wrzuć por i cebulę i smaż jeszcze przez chwilę na dużym ogniu.

Krok 3

Teraz dodaj marchew i kapustę, wymieszaj i smaż do miękkości. Następnie wlej sos sojowy, wrzuć makaron i grzyby. Zmniejsz ogień i duś przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj kiełki bez zalewy i wymieszaj.

Krok 5

Przypraw do smaku przyprawą chińską. Na sam koniec roztrzep jajko, dodaj do potrawy i dobrze wymieszaj. Smaż aż się zetnie.

Krok 6

Dodaj również Bulionetkę Knorr, wymieszaj i duś jeszcze chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierogi z mięsem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej