Farsz sajgoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz sajgoński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę skrój w paski, pora w plasterki a cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj grubo na tarce. Uprzednio namoczone grzyby pokrój w paski.

Krok 2

Makaron zalej gorącą wodą. Przygotuj przed smażeniem wszystkie składniki. Mocno rozgrzej oliwę w woku i podsmaż na niej mięso mielone a następnie wrzuć por i cebulę i smaż jeszcze przez chwilę na dużym ogniu.

Krok 3

Teraz dodaj marchew i kapustę, wymieszaj i smaż do miękkości. Następnie wlej sos sojowy, wrzuć makaron i grzyby. Zmniejsz ogień i duś przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj kiełki bez zalewy i wymieszaj.

Krok 5

Przypraw do smaku przyprawą chińską. Na sam koniec roztrzep jajko, dodaj do potrawy i dobrze wymieszaj. Smaż aż się zetnie.

Krok 6

Dodaj również Bulionetkę Knorr, wymieszaj i duś jeszcze chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej