Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę skrój w paski, pora w plasterki a cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj grubo na tarce. Uprzednio namoczone grzyby pokrój w paski.
Krok 2
Makaron zalej gorącą wodą. Przygotuj przed smażeniem wszystkie składniki. Mocno rozgrzej oliwę w woku i podsmaż na niej mięso mielone a następnie wrzuć por i cebulę i smaż jeszcze przez chwilę na dużym ogniu.
Krok 3
Teraz dodaj marchew i kapustę, wymieszaj i smaż do miękkości. Następnie wlej sos sojowy, wrzuć makaron i grzyby. Zmniejsz ogień i duś przez 5 minut.
Krok 4
Dodaj kiełki bez zalewy i wymieszaj.
Krok 5
Przypraw do smaku przyprawą chińską. Na sam koniec roztrzep jajko, dodaj do potrawy i dobrze wymieszaj. Smaż aż się zetnie.
Krok 6
Dodaj również Bulionetkę Knorr, wymieszaj i duś jeszcze chwilę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej