Farsz sajgoński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz sajgoński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę skrój w paski, pora w plasterki a cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj grubo na tarce. Uprzednio namoczone grzyby pokrój w paski.

Krok 2

Makaron zalej gorącą wodą. Przygotuj przed smażeniem wszystkie składniki. Mocno rozgrzej oliwę w woku i podsmaż na niej mięso mielone a następnie wrzuć por i cebulę i smaż jeszcze przez chwilę na dużym ogniu.

Krok 3

Teraz dodaj marchew i kapustę, wymieszaj i smaż do miękkości. Następnie wlej sos sojowy, wrzuć makaron i grzyby. Zmniejsz ogień i duś przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj kiełki bez zalewy i wymieszaj.

Krok 5

Przypraw do smaku przyprawą chińską. Na sam koniec roztrzep jajko, dodaj do potrawy i dobrze wymieszaj. Smaż aż się zetnie.

Krok 6

Dodaj również Bulionetkę Knorr, wymieszaj i duś jeszcze chwilę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz sajgoński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej