
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę skrój w paski, pora w plasterki a cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj grubo na tarce. Uprzednio namoczone grzyby pokrój w paski.
Krok 2
Makaron zalej gorącą wodą. Przygotuj przed smażeniem wszystkie składniki. Mocno rozgrzej oliwę w woku i podsmaż na niej mięso mielone a następnie wrzuć por i cebulę i smaż jeszcze przez chwilę na dużym ogniu.
Krok 3
Teraz dodaj marchew i kapustę, wymieszaj i smaż do miękkości. Następnie wlej sos sojowy, wrzuć makaron i grzyby. Zmniejsz ogień i duś przez 5 minut.
Krok 4
Dodaj kiełki bez zalewy i wymieszaj.
Krok 5
Przypraw do smaku przyprawą chińską. Na sam koniec roztrzep jajko, dodaj do potrawy i dobrze wymieszaj. Smaż aż się zetnie.
Krok 6
Dodaj również Bulionetkę Knorr, wymieszaj i duś jeszcze chwilę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































