
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę skrój w paski, pora w plasterki a cebulę w kostkę. Marchewkę zetrzyj grubo na tarce. Uprzednio namoczone grzyby pokrój w paski.
Krok 2
Makaron zalej gorącą wodą. Przygotuj przed smażeniem wszystkie składniki. Mocno rozgrzej oliwę w woku i podsmaż na niej mięso mielone a następnie wrzuć por i cebulę i smaż jeszcze przez chwilę na dużym ogniu.
Krok 3
Teraz dodaj marchew i kapustę, wymieszaj i smaż do miękkości. Następnie wlej sos sojowy, wrzuć makaron i grzyby. Zmniejsz ogień i duś przez 5 minut.
Krok 4
Dodaj kiełki bez zalewy i wymieszaj.
Krok 5
Przypraw do smaku przyprawą chińską. Na sam koniec roztrzep jajko, dodaj do potrawy i dobrze wymieszaj. Smaż aż się zetnie.
Krok 6
Dodaj również Bulionetkę Knorr, wymieszaj i duś jeszcze chwilę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej