PRZEPISY.PL
Gołąbki - autor: przepisy.pl

Gołąbki

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
2408
osób dodało do Mniamlisty
2408
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • koncentrat pomidorowy4 łyżki
  • mąka2 łyżki
  • bulion2 l
  • ząbek czosnku1 szt
  • liść laurowy2 szt
  • ziele angielskie3 szt
Gołąbki – krok 1

Krok 1

Kapustę obierz z pierwszych liści, wytnij głąb i sparz we wrzącej wodzie, następnie obierz z liści. Z każdego liścia zetnij gruby nerw.
Gołąbki – krok 2

Krok 2

Ryż dodaj do mielonego mięsa razem z jajkami i podsmażoną wcześniej cebulą pokrojoną w kostkę.
Gołąbki – krok 3

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu i dodaj do mięsa.
Gołąbki – krok 4

Krok 4

Farsz dokładnie wymieszaj i porcjami nakładaj na liście kapusty. Liście szczelnie zawijaj.
Gołąbki – krok 5

Krok 5

Przygotowane gołąbki układaj w naczyniu żaroodpornym i zalej bulionem. Dodaj zmiażdżony czosnek, liść laurowy i ziele angielskie.
Gołąbki – krok 6

Krok 6

Przykryte naczynie wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C na około 1,5 godziny. Po tym czasie wyjmij gołąbki.
Gołąbki – krok 7

Krok 7

Do wywaru dodaj koncentrat i całość zagęść mąką wymieszaną w zimnej wodzie. Zagotuj. Do sosu przełóż gołąbki i chwilę duś.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Kotlety mielone KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

304
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Średnie
309
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
98
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Średnie
180
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe