Gołąbki z pieczonym karczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z pieczonym karczkiem

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

400 gramów

2 sztuki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce łączymy olej, sól, pieprz, paprykę, przyprawę do karkówki i Delikat. Mieszamy i tak powstałą marynatą nacieramy karczek. Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego a po bokach układamy pokrojone w ćwiartki cebule. Pieczemy pod przykryciem około 2 godziny w 200 stopniach.

Krok 2

Upieczone mięso i cebulę mielimy i łączymy z ugotowanym ryżem. Aby farsz nie był suchy dodajemy sos który powstał w trakcie pieczenia mięsa. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Kapustę obgotowujemy w posolonej wodzie i zdejmujemy po 1 liściu z wierzchu.

Krok 4

Zwijamy gołąbki i umieszczamy je w naczyniu żaroodpornym. WIerzch przykrywamy pozostałymi liśćmi kapusty.

Krok 5

Pieczemy w 180 stopniach około 2 godziny, cały czas pod przykryciem.

Krok 6

Gołąbki podajemy z sosem pieczarkowym ze śmietanką, posypane posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z pieczonym karczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z pieczonym karczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z pieczonym karczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z pieczonym karczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z pieczonym karczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z pieczonym karczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z pieczonym karczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z pieczonym karczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej