Gulasz mięsno-pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

292 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

500 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz, pokrój w paski i podsmaż na oleju.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj cebule pokrojone w piórka, paprykę pokrojoną w paski oraz cząstki z pieczarek. Wszystko smaż jeszcze kilka minut.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Dodaj odsączony groszek. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną. Wlej do mięsa z warzywami, zagotuj stale mieszając. Podawaj jak tylko sos zgęstnieje.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Sylwia Sobko-Maryniak

    Sylwia Sobko-Maryniak , 19.09.2016

    Śmietana ma być kwaśna?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata  Plasan

    Małgorzata Plasan , 02.03.2016

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej