Gulasz mięsno-pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz mięsno-pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
312 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

257 osób wydrukowało

Pobierz pdf

380 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

500 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz, pokrój w paski i podsmaż na oleju.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj cebule pokrojone w piórka, paprykę pokrojoną w paski oraz cząstki z pieczarek. Wszystko smaż jeszcze kilka minut.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Dodaj odsączony groszek. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną. Wlej do mięsa z warzywami, zagotuj stale mieszając. Podawaj jak tylko sos zgęstnieje.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Sylwia Sobko-Maryniak

    Sylwia Sobko-Maryniak , 19.09.2016

    Śmietana ma być kwaśna?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata  Plasan

    Małgorzata Plasan , 02.03.2016

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz mięsno-pieczarkowyGulasz mięsno-pieczarkowy

Mięso opłucz, pokrój w paski i podsmaż na oleju.