Gulasz mięsno-pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

291 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

500 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz, pokrój w paski i podsmaż na oleju.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj cebule pokrojone w piórka, paprykę pokrojoną w paski oraz cząstki z pieczarek. Wszystko smaż jeszcze kilka minut.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Dodaj odsączony groszek. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną. Wlej do mięsa z warzywami, zagotuj stale mieszając. Podawaj jak tylko sos zgęstnieje.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Sylwia Sobko-Maryniak

    Sylwia Sobko-Maryniak

    Śmietana ma być kwaśna?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata  Plasan

    Małgorzata Plasan

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Schab a'la stroganoff Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Schab a'la stroganoff Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej