Gulasz mięsno-pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz mięsno-pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

301 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

233 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

340 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

500 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz, pokrój w paski i podsmaż na oleju.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj cebule pokrojone w piórka, paprykę pokrojoną w paski oraz cząstki z pieczarek. Wszystko smaż jeszcze kilka minut.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Dodaj odsączony groszek. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną. Wlej do mięsa z warzywami, zagotuj stale mieszając. Podawaj jak tylko sos zgęstnieje.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Sylwia Sobko-Maryniak

    Sylwia Sobko-Maryniak , 19.09.2016

    Śmietana ma być kwaśna?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata  Plasan

    Małgorzata Plasan , 02.03.2016

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z jagnięciny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej