Gulasz mięsno-pieczarkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz mięsno-pieczarkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

297 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

225 osób wydrukowało

Pobierz pdf

332 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

500 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz, pokrój w paski i podsmaż na oleju.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 1

Krok 2

Dodaj cebule pokrojone w piórka, paprykę pokrojoną w paski oraz cząstki z pieczarek. Wszystko smaż jeszcze kilka minut.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 2

Krok 3

Dodaj odsączony groszek. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną. Wlej do mięsa z warzywami, zagotuj stale mieszając. Podawaj jak tylko sos zgęstnieje.

Gulasz mięsno-pieczarkowy - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Sylwia Sobko-Maryniak

    Sylwia Sobko-Maryniak , 19.09.2016

    Śmietana ma być kwaśna?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata  Plasan

    Małgorzata Plasan , 02.03.2016

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz mięsno-pieczarkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej