Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę lub w paski. Posiekaj cebulę. Pokrój w kostkę cukinię i paprykę. Pokrój w plasterki marchewkę. Posiekaj pietruszkę.
Krok 2
Podsmaż mięso na złoto oleju. Odłóż na talerz. Przesmaż cebulę. Dodaj warzywa (bez cukinii) i smaż przez 5 min. Następnie dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i 100 ml wody. Całość gotuj przez 10 min. Dodaj cukinię i gotuj przez kolejne 5 min. Podawaj posypane pietruszką.
Dobra rada:
Do gulaszu dodaj ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Podawaj z gęstym jogurtem lub kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z warzyw i kurczaka
Gulasz z warzyw i soczystego kurczaka zaskoczy bogactwem smaków i aromatów.