
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę lub w paski. Posiekaj cebulę. Pokrój w kostkę cukinię i paprykę. Pokrój w plasterki marchewkę. Posiekaj pietruszkę.

Krok 2
Podsmaż mięso na złoto oleju. Odłóż na talerz. Przesmaż cebulę. Dodaj warzywa (bez cukinii) i smaż przez 5 min. Następnie dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i 100 ml wody. Całość gotuj przez 10 min. Dodaj cukinię i gotuj przez kolejne 5 min. Podawaj posypane pietruszką.


Dobra rada:
Do gulaszu dodaj ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Podawaj z gęstym jogurtem lub kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z warzyw i kurczaka
Gulasz z warzyw i soczystego kurczaka zaskoczy bogactwem smaków i aromatów.