Gulasz warzywny z kurczakiem - z piersią z kurczaka | Przepisy.pl pixel

Gulasz z warzyw i kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

641 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

474 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

781 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę lub w paski. Posiekaj cebulę. Pokrój w kostkę cukinię i paprykę. Pokrój w plasterki marchewkę. Posiekaj pietruszkę.

Gulasz z warzyw i kurczaka - Krok 1

Krok 2

Podsmaż mięso na złoto oleju. Odłóż na talerz. Przesmaż cebulę. Dodaj warzywa (bez cukinii) i smaż przez 5 min. Następnie dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i 100 ml wody. Całość gotuj przez 10 min. Dodaj cukinię i gotuj przez kolejne 5 min. Podawaj posypane pietruszką.

Gulasz z warzyw i kurczaka - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu dodaj ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Podawaj z gęstym jogurtem lub kwaśną śmietaną.

27

Opinie o przepisie

  • Grzegorz Dziadkiewicz

    Grzegorz Dziadkiewicz , 04.08.2016

    +1

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Kmiecik

    Marta Kmiecik , 17.04.2016

    Zrobiłam niedawno taki gulasz z warzywami ale zamiast kurczaka uzyłam chudego mięsa wieprzowego było super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Maciejewska

    Janina Maciejewska , 17.04.2016

    Fajny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Miotk

    Danuta Miotk , 17.04.2016

    Apetycznie wygląda każdy według własnego uznania wzbogaci życzę smacznego .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Tilman

    Bożena Tilman , 17.04.2016

    Bedziemy robic w najblizszym czasie mamy juz kurczaka dziekujemy za rade pa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Steinke

    Jan Steinke , 17.04.2016

    Najlepiej zamówić u pani Kasi!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Kucharz Strzechmińska

    Grażyna Kucharz Strzechmińska , 17.04.2016

    A żeby te warzywa jeszcze bez chemii były ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Pomianowski

    Józef Pomianowski , 17.04.2016

    Ja to kupuję.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Gala

    Paweł Gala , 17.04.2016

    tylko po co ten knor

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Grabińska

    Barbara Grabińska , 17.04.2016

    To kiedy degustacja???? U Beatki czy Kasi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Kitka

    Halina Kitka , 17.04.2016

    Zjadła bym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Lewandowski

    Kazimierz Lewandowski , 17.04.2016

    mniam mniam pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witek Ratajczak

    Witek Ratajczak , 17.04.2016

    Też lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Ostyński

    Mariusz Ostyński , 17.04.2016

    Pamieta o espumisanie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Banasz

    Mariola Banasz , 17.04.2016

    A jest dla cukrzykow ???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Niczyperowicz

    Andrzej Niczyperowicz , 17.04.2016

    Jedyny mięsny jest tu królik - przy talerzu. Bardzo dziękuję i polecam tatara z marchwi...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Nowak

    Marcin Nowak , 17.04.2016

    A gdzie miesko ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Żurawska

    Małgorzata Żurawska , 17.04.2016

    Wygląda pięknie. Myślę, że z cury i imbirem równie dobre :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Trela

    Piotr Trela , 17.04.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Pasiut

    Anna Pasiut , 17.04.2016

    (y) :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Janusz Kucharscy

    Teresa Janusz Kucharscy , 17.04.2016

    Pysznie wyglonda i napewno smakuje miam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Frączyk

    Katarzyna Frączyk , 17.04.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Pawlik

    Elzbieta Pawlik , 17.04.2016

    lubie to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Jackowska

    Małgorzata Jackowska , 17.04.2016

    bardzo pyszna potrawa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Szymański

    Tadeusz Szymański , 17.04.2016

    Już się zakochałem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Szczawinski

    Grzegorz Szczawinski , 17.04.2016

    Tak to prawda zakochałem się.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Robaszynska

    Irena Robaszynska , 17.04.2016

    Piotrek to kiedy mogę przyjechać na ten gulasz? Ha, ha, ha!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z warzyw i kurczakaGulasz z warzyw i kurczaka

Gulasz z warzyw i soczystego kurczaka zaskoczy bogactwem smaków i aromatów.