Gulasz z warzyw i kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gulasz z warzyw i kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

618 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

429 osób wydrukowało

Pobierz pdf

678 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę lub w paski. Posiekaj cebulę. Pokrój w kostkę cukinię i paprykę. Pokrój w plasterki marchewkę. Posiekaj pietruszkę.

Gulasz z warzyw i kurczaka - Krok 1

Krok 2

Podsmaż mięso na złoto oleju. Odłóż na talerz. Przesmaż cebulę. Dodaj warzywa (bez cukinii) i smaż przez 5 min. Następnie dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i 100 ml wody. Całość gotuj przez 10 min. Dodaj cukinię i gotuj przez kolejne 5 min. Podawaj posypane pietruszką.

Gulasz z warzyw i kurczaka - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu dodaj ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Podawaj z gęstym jogurtem lub kwaśną śmietaną.

27

Opinie o przepisie

  • Grzegorz Dziadkiewicz

    Grzegorz Dziadkiewicz , 04.08.2016

    +1

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Kmiecik

    Marta Kmiecik , 17.04.2016

    Zrobiłam niedawno taki gulasz z warzywami ale zamiast kurczaka uzyłam chudego mięsa wieprzowego było super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Maciejewska

    Janina Maciejewska , 17.04.2016

    Fajny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Miotk

    Danuta Miotk , 17.04.2016

    Apetycznie wygląda każdy według własnego uznania wzbogaci życzę smacznego .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Tilman

    Bożena Tilman , 17.04.2016

    Bedziemy robic w najblizszym czasie mamy juz kurczaka dziekujemy za rade pa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Steinke

    Jan Steinke , 17.04.2016

    Najlepiej zamówić u pani Kasi!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Kucharz Strzechmińska

    Grażyna Kucharz Strzechmińska , 17.04.2016

    A żeby te warzywa jeszcze bez chemii były ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Pomianowski

    Józef Pomianowski , 17.04.2016

    Ja to kupuję.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Gala

    Paweł Gala , 17.04.2016

    tylko po co ten knor

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Grabińska

    Barbara Grabińska , 17.04.2016

    To kiedy degustacja???? U Beatki czy Kasi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Kitka

    Halina Kitka , 17.04.2016

    Zjadła bym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Lewandowski

    Kazimierz Lewandowski , 17.04.2016

    mniam mniam pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Witek Ratajczak

    Witek Ratajczak , 17.04.2016

    Też lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Ostyński

    Mariusz Ostyński , 17.04.2016

    Pamieta o espumisanie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Banasz

    Mariola Banasz , 17.04.2016

    A jest dla cukrzykow ???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Niczyperowicz

    Andrzej Niczyperowicz , 17.04.2016

    Jedyny mięsny jest tu królik - przy talerzu. Bardzo dziękuję i polecam tatara z marchwi...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Nowak

    Marcin Nowak , 17.04.2016

    A gdzie miesko ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Żurawska

    Małgorzata Żurawska , 17.04.2016

    Wygląda pięknie. Myślę, że z cury i imbirem równie dobre :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Trela

    Piotr Trela , 17.04.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Pasiut

    Anna Pasiut , 17.04.2016

    (y) :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Janusz Kucharscy

    Teresa Janusz Kucharscy , 17.04.2016

    Pysznie wyglonda i napewno smakuje miam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Frączyk

    Katarzyna Frączyk , 17.04.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Pawlik

    Elzbieta Pawlik , 17.04.2016

    lubie to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Jackowska

    Małgorzata Jackowska , 17.04.2016

    bardzo pyszna potrawa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Szymański

    Tadeusz Szymański , 17.04.2016

    Już się zakochałem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Szczawinski

    Grzegorz Szczawinski , 17.04.2016

    Tak to prawda zakochałem się.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Robaszynska

    Irena Robaszynska , 17.04.2016

    Piotrek to kiedy mogę przyjechać na ten gulasz? Ha, ha, ha!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z warzyw i kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z warzyw i kurczakaGulasz z warzyw i kurczaka

Gulasz z warzyw i soczystego kurczaka zaskoczy bogactwem smaków i aromatów.