
Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę lub w paski. Posiekaj cebulę. Pokrój w kostkę cukinię i paprykę. Pokrój w plasterki marchewkę. Posiekaj pietruszkę.

Krok 2
Podsmaż mięso na złoto oleju. Odłóż na talerz. Przesmaż cebulę. Dodaj warzywa (bez cukinii) i smaż przez 5 min. Następnie dodaj kostkę Rosołu z kury Knorr i 100 ml wody. Całość gotuj przez 10 min. Dodaj cukinię i gotuj przez kolejne 5 min. Podawaj posypane pietruszką.


Dobra rada:
Do gulaszu dodaj ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Podawaj z gęstym jogurtem lub kwaśną śmietaną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z warzyw i kurczaka
Gulasz z warzyw i soczystego kurczaka zaskoczy bogactwem smaków i aromatów.