Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym
łatwe
104 osoby zapisały

Składniki
350 gramów
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
150 mililitrów
1 łyżeczka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso posól i pokrój, podsmaż na gorącym tłuszczu. Cebulę i marchewkę pokrój w plastry, dodaj do kurczaka i wszystko razem smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.

Krok 2
Zawartość torebki wymieszaj w 150 mililitrach zimnej wody i zalej nim warzywa oraz mięso.

Krok 3
Całość gotuj jeszcze razem około 10 minut tak, aby kurczak nie był surowy.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






















Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym

