Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

149 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

150 mililitrów

1 łyżeczka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posól i pokrój, podsmaż na gorącym tłuszczu. Cebulę i marchewkę pokrój w plastry, dodaj do kurczaka i wszystko razem smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - Krok 1

Krok 2

Zawartość torebki wymieszaj w 150 mililitrach zimnej wody i zalej nim warzywa oraz mięso.

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - Krok 2

Krok 3

Całość gotuj jeszcze razem około 10 minut tak, aby kurczak nie był surowy.

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej