Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

104 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

150 mililitrów

1 łyżeczka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posól i pokrój, podsmaż na gorącym tłuszczu. Cebulę i marchewkę pokrój w plastry, dodaj do kurczaka i wszystko razem smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - Krok 1

Krok 2

Zawartość torebki wymieszaj w 150 mililitrach zimnej wody i zalej nim warzywa oraz mięso.

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - Krok 2

Krok 3

Całość gotuj jeszcze razem około 10 minut tak, aby kurczak nie był surowy.

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym

Mięso posól i pokrój, podsmaż na gorącym tłuszczu. Cebulę i marchewkę pokrój w plastry, dodaj do kurczaka i wszystko razem smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.