Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym
łatwe
104 osoby zapisały

Składniki
350 gramów
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
150 mililitrów
1 łyżeczka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso posól i pokrój, podsmaż na gorącym tłuszczu. Cebulę i marchewkę pokrój w plastry, dodaj do kurczaka i wszystko razem smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.

Krok 2
Zawartość torebki wymieszaj w 150 mililitrach zimnej wody i zalej nim warzywa oraz mięso.

Krok 3
Całość gotuj jeszcze razem około 10 minut tak, aby kurczak nie był surowy.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej