Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

157 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

150 mililitrów

1 łyżeczka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posól i pokrój, podsmaż na gorącym tłuszczu. Cebulę i marchewkę pokrój w plastry, dodaj do kurczaka i wszystko razem smaż przez około 5 minut, mieszając co jakiś czas.

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - Krok 1

Krok 2

Zawartość torebki wymieszaj w 150 mililitrach zimnej wody i zalej nim warzywa oraz mięso.

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - Krok 2

Krok 3

Całość gotuj jeszcze razem około 10 minut tak, aby kurczak nie był surowy.

Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak w sosie orzeszkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej