Duszona cielęcina z serem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Duszona cielęcina z serem i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 ziarna

3 sztuki

1 szczypta

0.5 kilograma

10 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

0.25 szklanki

0.5 kilograma

0.5 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, obsyp solą, pieprzem i mąką.

Krok 2

Papryki i pieczarki pokrój na kawałki.

Krok 3

Mięso obsmaż na rozgrzanych 2 łyżkach oleju, dodaj papryki i pieczarki. Smaż przez około 2 minuty.

Krok 4

Dołóż liście laurowe, ziarenka ziela i pieprzu, dolej bulion i śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Duś 25 minut.

Krok 5

Ser pokrój na 4 plastry. Jajko rozbełtaj. Kawałki sera panieruj w jajku, natce i bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z gulaszem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej