Duszona cielęcina z serem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona cielęcina z serem i pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 ziarna

3 sztuki

1 szczypta

0.5 kilograma

10 łyżek

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

0.25 szklanki

0.5 kilograma

0.5 kilograma

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę, obsyp solą, pieprzem i mąką.

Krok 2

Papryki i pieczarki pokrój na kawałki.

Krok 3

Mięso obsmaż na rozgrzanych 2 łyżkach oleju, dodaj papryki i pieczarki. Smaż przez około 2 minuty.

Krok 4

Dołóż liście laurowe, ziarenka ziela i pieprzu, dolej bulion i śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Duś 25 minut.

Krok 5

Ser pokrój na 4 plastry. Jajko rozbełtaj. Kawałki sera panieruj w jajku, natce i bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z gulaszem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona cielęcina z serem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krokiety rybne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej