Duszona cielęcina z serem i pieczarkami
średnie
21 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
4 ziarna
3 sztuki
1 szczypta
0.5 kilograma
10 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
0.25 szklanki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, obsyp solą, pieprzem i mąką.
Krok 2
Papryki i pieczarki pokrój na kawałki.
Krok 3
Mięso obsmaż na rozgrzanych 2 łyżkach oleju, dodaj papryki i pieczarki. Smaż przez około 2 minuty.
Krok 4
Dołóż liście laurowe, ziarenka ziela i pieprzu, dolej bulion i śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Duś 25 minut.
Krok 5
Ser pokrój na 4 plastry. Jajko rozbełtaj. Kawałki sera panieruj w jajku, natce i bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z gulaszem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej