Duszona cielęcina z serem i pieczarkami
średnie
21 osób zapisało

Składniki
2 łyżki
4 ziarna
3 sztuki
1 szczypta
0.5 kilograma
10 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
0.25 szklanki
0.5 kilograma
0.5 kilograma
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę, obsyp solą, pieprzem i mąką.
Krok 2
Papryki i pieczarki pokrój na kawałki.
Krok 3
Mięso obsmaż na rozgrzanych 2 łyżkach oleju, dodaj papryki i pieczarki. Smaż przez około 2 minuty.
Krok 4
Dołóż liście laurowe, ziarenka ziela i pieprzu, dolej bulion i śmietanę. Dopraw solą i pieprzem. Duś 25 minut.
Krok 5
Ser pokrój na 4 plastry. Jajko rozbełtaj. Kawałki sera panieruj w jajku, natce i bułce tartej, smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj z gulaszem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej