
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 litr
2 sztuki
4 sztuki
2 łyżki
50 gramów
1 szczypta
2 łyżki
0.5 pęczka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, pokrój w piórka, a kiełbasę w plastry.

Krok 2
W garnku wraz z oliwą i margaryną podsmaż cebulę i kiełbasę. Następnie dodaj suchy ryż i mieszaj go przez około 1 minutę.

Krok 3
Wlej 1 litr wody i dodaj kostkę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 15 minut na wolnym ogniu.

Krok 4
Gdy ryż będzie już miękki, dodaj starty ser, tymianek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem Knorr i podawaj. Do tego risotto możesz również dodać wędzony boczek.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej