Risotto cebulowe z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto cebulowe z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

232 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

233 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

543 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 litr

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

50 gramów

1 szczypta

2 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w piórka, a kiełbasę w plastry.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

W garnku wraz z oliwą i margaryną podsmaż cebulę i kiełbasę. Następnie dodaj suchy ryż i mieszaj go przez około 1 minutę.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Wlej 1 litr wody i dodaj kostkę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 15 minut na wolnym ogniu.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Gdy ryż będzie już miękki, dodaj starty ser, tymianek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem Knorr i podawaj. Do tego risotto możesz również dodać wędzony boczek.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Pan D

    Pan D , 14.07.2021

    Bomba

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej