Risotto cebulowe z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

194 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

188 osób wydrukowało

Pobierz pdf

452 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 litr

2 łyżki

2 łyżki

50 gramów

1

0.5 pęczka

4 sztuki

2 sztuki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w piórka, a kiełbasę w plastry.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

Na patelni z oliwą i margaryną podsmaż cebulę wraz z kiełbasą. Następnie dodaj suchy ryż i mieszaj go przez około 1 minutę.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Wlej 1 litr wody i dodaj kostkę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 15 minut na wolnym ogniu.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Gdy ryż będzie już miękki, dodaj starty ser, tymianek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem Knorr i podawaj. Do tego risotto możesz również dodać wędzony boczek.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu ziarnisty Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej