Risotto cebulowe z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto cebulowe z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

41

heart
238 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

261 osób wydrukowało

Pobierz pdf

587 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 litr

2 sztuki

4 sztuki

2 łyżki

50 gramów

1 szczypta

2 łyżki

0.5 pęczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, pokrój w piórka, a kiełbasę w plastry.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

W garnku wraz z oliwą i margaryną podsmaż cebulę i kiełbasę. Następnie dodaj suchy ryż i mieszaj go przez około 1 minutę.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Wlej 1 litr wody i dodaj kostkę Knorr. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj około 15 minut na wolnym ogniu.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 3

Krok 4

Gdy ryż będzie już miękki, dodaj starty ser, tymianek oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem Knorr i podawaj. Do tego risotto możesz również dodać wędzony boczek.

Risotto cebulowe z kiełbasą - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Pan D

    Pan D , 14.07.2021

    Bomba

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto cebulowe z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Risotto cebulowe z kiełbasąRisotto cebulowe z kiełbasą

Cebulę obierz, pokrój w piórka, a kiełbasę w plastry.