Risotto z radicchio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z radicchio

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

10 dekagramów

800 mililitrów

10 dekagramów

125 mililitrów

25 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki pokrój w kostkę i zeszklij na połowie masła.

Krok 2

Wsyp ryż i duś około 5 minut ciągle mieszając.

Krok 3

Podlej winem i duś dalej. Gdy wino wyparuje, wlej niewielką ilość bulionu, duś do czasu, gdy ryż wchłonie bulion. Czynność powtarzaj, aż ryż będzie miękki.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Dodaj starty parmezan.

Krok 5

Cykorię umyj, przekrój i usuń głąb. Liście pokrój w paski i uduś na reszcie masła. Dopraw.

Krok 6

Cykorię wymieszaj z risotto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej