
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
10 dekagramów
800 mililitrów
10 dekagramów
125 mililitrów
25 dekagramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotki pokrój w kostkę i zeszklij na połowie masła.
Krok 2
Wsyp ryż i duś około 5 minut ciągle mieszając.
Krok 3
Podlej winem i duś dalej. Gdy wino wyparuje, wlej niewielką ilość bulionu, duś do czasu, gdy ryż wchłonie bulion. Czynność powtarzaj, aż ryż będzie miękki.
Krok 4
Dopraw solą i pieprzem. Dodaj starty parmezan.
Krok 5
Cykorię umyj, przekrój i usuń głąb. Liście pokrój w paski i uduś na reszcie masła. Dopraw.
Krok 6
Cykorię wymieszaj z risotto.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























