Risotto z radicchio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z radicchio

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

10 dekagramów

800 mililitrów

10 dekagramów

125 mililitrów

25 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotki pokrój w kostkę i zeszklij na połowie masła.

Krok 2

Wsyp ryż i duś około 5 minut ciągle mieszając.

Krok 3

Podlej winem i duś dalej. Gdy wino wyparuje, wlej niewielką ilość bulionu, duś do czasu, gdy ryż wchłonie bulion. Czynność powtarzaj, aż ryż będzie miękki.

Krok 4

Dopraw solą i pieprzem. Dodaj starty parmezan.

Krok 5

Cykorię umyj, przekrój i usuń głąb. Liście pokrój w paski i uduś na reszcie masła. Dopraw.

Krok 6

Cykorię wymieszaj z risotto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z radicchio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej