
Składniki
75 gramów
50 gramów
50 gramów
45 gramów
10 gramów
8 gramów
2 gramy
2 gramy
1 gram
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę
Krok 2
Dynię obrać i pokroić w kostkę
Krok 3
W garnku podsmażyć kurczaka
Krok 4
Dodać pokrojoną dynię i fasolkę. Wymieszać i smażyć przez ok. 1 minutę
Krok 5
Dodać ryż i podsmażyć 1-2 minuty
Krok 6
Dodać przyprawy i stopniowo wlewać bulion (po chochli, za każdym razem mieszając)
Krok 7
Gotować przez 15 minut, wlewać kolejne porcje bulionu i co chwilę mieszać
Krok 8
Po odstawieniu z ognia dodać parmezan
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























