
Składniki
75 gramów
50 gramów
50 gramów
45 gramów
10 gramów
8 gramów
2 gramy
2 gramy
1 gram
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę
Krok 2
Dynię obrać i pokroić w kostkę
Krok 3
W garnku podsmażyć kurczaka
Krok 4
Dodać pokrojoną dynię i fasolkę. Wymieszać i smażyć przez ok. 1 minutę
Krok 5
Dodać ryż i podsmażyć 1-2 minuty
Krok 6
Dodać przyprawy i stopniowo wlewać bulion (po chochli, za każdym razem mieszając)
Krok 7
Gotować przez 15 minut, wlewać kolejne porcje bulionu i co chwilę mieszać
Krok 8
Po odstawieniu z ognia dodać parmezan
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej