KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ

Autor: Dagmara

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

75 gramów

50 gramów

50 gramów

45 gramów

10 gramów

8 gramów

2 gramy

2 gramy

1 gram

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę

Krok 2

Dynię obrać i pokroić w kostkę

Krok 3

W garnku podsmażyć kurczaka

Krok 4

Dodać pokrojoną dynię i fasolkę. Wymieszać i smażyć przez ok. 1 minutę

Krok 5

Dodać ryż i podsmażyć 1-2 minuty

Krok 6

Dodać przyprawy i stopniowo wlewać bulion (po chochli, za każdym razem mieszając)

Krok 7

Gotować przez 15 minut, wlewać kolejne porcje bulionu i co chwilę mieszać

Krok 8

Po odstawieniu z ognia dodać parmezan

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej