KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ

Autor: Dagmara

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

75 gramów

50 gramów

50 gramów

45 gramów

10 gramów

8 gramów

2 gramy

2 gramy

1 gram

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę

Krok 2

Dynię obrać i pokroić w kostkę

Krok 3

W garnku podsmażyć kurczaka

Krok 4

Dodać pokrojoną dynię i fasolkę. Wymieszać i smażyć przez ok. 1 minutę

Krok 5

Dodać ryż i podsmażyć 1-2 minuty

Krok 6

Dodać przyprawy i stopniowo wlewać bulion (po chochli, za każdym razem mieszając)

Krok 7

Gotować przez 15 minut, wlewać kolejne porcje bulionu i co chwilę mieszać

Krok 8

Po odstawieniu z ognia dodać parmezan

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierś kurczaka z mango
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej