
Składniki
75 gramów
50 gramów
50 gramów
45 gramów
10 gramów
8 gramów
2 gramy
2 gramy
1 gram
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę
Krok 2
Dynię obrać i pokroić w kostkę
Krok 3
W garnku podsmażyć kurczaka
Krok 4
Dodać pokrojoną dynię i fasolkę. Wymieszać i smażyć przez ok. 1 minutę
Krok 5
Dodać ryż i podsmażyć 1-2 minuty
Krok 6
Dodać przyprawy i stopniowo wlewać bulion (po chochli, za każdym razem mieszając)
Krok 7
Gotować przez 15 minut, wlewać kolejne porcje bulionu i co chwilę mieszać
Krok 8
Po odstawieniu z ognia dodać parmezan
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej