KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ

Autor: Dagmara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 gramów

50 gramów

50 gramów

45 gramów

10 gramów

8 gramów

2 gramy

2 gramy

1 gram

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić w kostkę

Krok 2

Dynię obrać i pokroić w kostkę

Krok 3

W garnku podsmażyć kurczaka

Krok 4

Dodać pokrojoną dynię i fasolkę. Wymieszać i smażyć przez ok. 1 minutę

Krok 5

Dodać ryż i podsmażyć 1-2 minuty

Krok 6

Dodać przyprawy i stopniowo wlewać bulion (po chochli, za każdym razem mieszając)

Krok 7

Gotować przez 15 minut, wlewać kolejne porcje bulionu i co chwilę mieszać

Krok 8

Po odstawieniu z ognia dodać parmezan

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KREMOWE RISOTTO Z KURCZAKIEM I DYNIĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej