
Składniki
250 gramów
1 sztuka
750 mililitrów
400 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
150 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną cebulę, czosnek oraz pokrojoną kiełbasę.
Krok 2
Dodaj ryż, pokrojoną marchew oraz wino. Gotuj chwilę do momentu odparowania płynu.
Krok 3
Na patelnię dodaj pomidory i wlej aromatyczny bulion przygotowany z 750 ml wody oraz kostki Knorr. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 8 minut.
Krok 4
Zawartość patelni przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj i wstaw do nagrzanego do 220 stopni C piekarnika. Zapiekaj do momentu, gdy ryż wchłonie cały płyn i będzie miękki. W międzyczasie brokuły sparz we wrzącej wodzie i odcedź.
Krok 5
Po tym czasie wyjmij naczynie z piekarnika, dodaj brokuły oraz starty ser. Całość wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Aby risotto było bardziej kremowe do potrawy możesz dodać ok. 100 ml śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane risotto z kiełbasą
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną cebulę, czosnek oraz pokrojoną kiełbasę.


































