
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
5 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy bulion z 2 szklanek wody i bulionetki.
Krok 2
W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Szklimy posiekaną drobno cebulę. Wsypujemy ryż i przesmażamy przez chwilę, aż się zrobi szklisty.
Krok 3
Dolewamy po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wszystko wchłonie.
Krok 4
Dodajemy ugotowanego wcześniej i podzielonego na różyczki brokuła oraz parmezan. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej