Risotto z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z brokułem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy bulion z 2 szklanek wody i bulionetki.

Krok 2

W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Szklimy posiekaną drobno cebulę. Wsypujemy ryż i przesmażamy przez chwilę, aż się zrobi szklisty.

Krok 3

Dolewamy po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wszystko wchłonie.

Krok 4

Dodajemy ugotowanego wcześniej i podzielonego na różyczki brokuła oraz parmezan. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej