
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
5 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy bulion z 2 szklanek wody i bulionetki.
Krok 2
W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Szklimy posiekaną drobno cebulę. Wsypujemy ryż i przesmażamy przez chwilę, aż się zrobi szklisty.
Krok 3
Dolewamy po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wszystko wchłonie.
Krok 4
Dodajemy ugotowanego wcześniej i podzielonego na różyczki brokuła oraz parmezan. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej