
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
5 łyżek
1 sztuka
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotowujemy bulion z 2 szklanek wody i bulionetki.
Krok 2
W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Szklimy posiekaną drobno cebulę. Wsypujemy ryż i przesmażamy przez chwilę, aż się zrobi szklisty.
Krok 3
Dolewamy po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wszystko wchłonie.
Krok 4
Dodajemy ugotowanego wcześniej i podzielonego na różyczki brokuła oraz parmezan. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej