Risotto z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z brokułem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy bulion z 2 szklanek wody i bulionetki.

Krok 2

W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Szklimy posiekaną drobno cebulę. Wsypujemy ryż i przesmażamy przez chwilę, aż się zrobi szklisty.

Krok 3

Dolewamy po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wszystko wchłonie.

Krok 4

Dodajemy ugotowanego wcześniej i podzielonego na różyczki brokuła oraz parmezan. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej