Risotto z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Risotto z brokułem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

5 łyżek

1 sztuka

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowujemy bulion z 2 szklanek wody i bulionetki.

Krok 2

W głębokim rondlu rozgrzewamy olej. Szklimy posiekaną drobno cebulę. Wsypujemy ryż i przesmażamy przez chwilę, aż się zrobi szklisty.

Krok 3

Dolewamy po chochelce bulionu, mieszając, aż ryż wszystko wchłonie.

Krok 4

Dodajemy ugotowanego wcześniej i podzielonego na różyczki brokuła oraz parmezan. Mieszamy i zdejmujemy z ognia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Risotto z brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Risotto z warzywami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej