Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 szklanki
50 gramów
2 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój wołowinę w kostkę i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Smaż mięso do momentu, gdy stanie się miękkie.
Krok 2
Do mięsa dodaj ryż oraz ser.
Krok 3
Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu, a następnie zalej nim mięso. Duś całość jeszcze przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, jeśli uważasz, że jest to konieczne.
Krok 4
Gotowe risotto posyp siekaną pietruszką i podawaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Risotto grzybowe z wołowiną
Risotto grzybowe z wołowiną to potrawa, której wykonanie nie zajmie ci wiele czasu, za to jedna porcja zaspokoi największych łakomczuchów i zachwyci podniebienie najwybredniejszych smakoszy. Ten, zaczerpnięty z kuchni włoskiej pomysł na obiad lub kolację, kusi grzybowym aromatem. Jak każde risotto, tak i to opiera się na duszonym w bulionie ryżu z dużą ilością parmezanu i aromatycznymi przyprawami. Kompozycje dodatków, które do niego dobierzesz, są praktycznie nieograniczone. W tej wersji najważniejsza jest wołowina pokrojona w paski – to ona jest esencją tego dania. Ważne jest, aby dobrze usmażyć mięso. Ma być na tyle miękkie, aby z łatwością można je było jeść. Zapachu i koloru nadadzą tej potrawie grzyby. Możesz dodać pokrojone kawałki suszonych, mrożonych, a najlepiej świeżych grzybów. Risotto będzie wyglądało zachęcająco, jeśli na talerzu posypiesz je obficie zieloną pietruszką.