Risotto grzybowe z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

197 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 szklanki

50 gramów

2 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój wołowinę w kostkę i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Smaż mięso do momentu, gdy stanie się miękkie.

Risotto grzybowe z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj ryż oraz ser.

Risotto grzybowe z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu, a następnie zalej nim mięso. Duś całość jeszcze przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, jeśli uważasz, że jest to konieczne.

Risotto grzybowe z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Gotowe risotto posyp siekaną pietruszką i podawaj.

Risotto grzybowe z wołowiną - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik

    Nic specjalnego..osobiście nie polecam,ale każdy z nas ma inne gusta,a więc komuś może zasmakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik

    Nic specjalnego..osobiście nie polecam,ale każdy z nas ma inne gusta,a więc komuś może zasmakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik

    Nic specjalnego..osobiście nie polecam,ale każdy z nas ma inne gusta,a więc komuś może zasmakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik

    Nic specjalnego..osobiście nie polecam,ale każdy z nas ma inne gusta,a więc komuś może zasmakuje

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Risotto grzybowe z wołowinąRisotto grzybowe z wołowiną

Risotto grzybowe z wołowiną to potrawa, której wykonanie nie zajmie ci wiele czasu, za to jedna porcja zaspokoi największych łakomczuchów i zachwyci podniebienie najwybredniejszych smakoszy. Ten, zaczerpnięty z kuchni włoskiej pomysł na obiad lub kolację, kusi grzybowym aromatem. Jak każde risotto, tak i to opiera się na duszonym w bulionie ryżu z dużą ilością parmezanu i aromatycznymi przyprawami. Kompozycje dodatków, które do niego dobierzesz, są praktycznie nieograniczone. W tej wersji najważniejsza jest wołowina pokrojona w paski – to ona jest esencją tego dania. Ważne jest, aby dobrze usmażyć mięso. Ma być na tyle miękkie, aby z łatwością można je było jeść. Zapachu i koloru nadadzą tej potrawie grzyby. Możesz dodać pokrojone kawałki suszonych, mrożonych, a najlepiej świeżych grzybów. Risotto będzie wyglądało zachęcająco, jeśli na talerzu posypiesz je obficie zieloną pietruszką.