
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
2 szklanki
50 gramów
2 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój wołowinę w kostkę i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Smaż mięso do momentu, gdy stanie się miękkie.

Krok 2
Do mięsa dodaj ryż oraz ser.

Krok 3
Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu, a następnie zalej nim mięso. Duś całość jeszcze przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, jeśli uważasz, że jest to konieczne.

Krok 4
Gotowe risotto posyp siekaną pietruszką i podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Risotto grzybowe z wołowiną
Risotto grzybowe z wołowiną to potrawa, której wykonanie nie zajmie ci wiele czasu, za to jedna porcja zaspokoi największych łakomczuchów i zachwyci podniebienie najwybredniejszych smakoszy. Ten, zaczerpnięty z kuchni włoskiej pomysł na obiad lub kolację, kusi grzybowym aromatem. Jak każde risotto, tak i to opiera się na duszonym w bulionie ryżu z dużą ilością parmezanu i aromatycznymi przyprawami. Kompozycje dodatków, które do niego dobierzesz, są praktycznie nieograniczone. W tej wersji najważniejsza jest wołowina pokrojona w paski – to ona jest esencją tego dania. Ważne jest, aby dobrze usmażyć mięso. Ma być na tyle miękkie, aby z łatwością można je było jeść. Zapachu i koloru nadadzą tej potrawie grzyby. Możesz dodać pokrojone kawałki suszonych, mrożonych, a najlepiej świeżych grzybów. Risotto będzie wyglądało zachęcająco, jeśli na talerzu posypiesz je obficie zieloną pietruszką.