Risotto grzybowe z wołowiną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

200 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 szklanki

50 gramów

2 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój wołowinę w kostkę i dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Smaż mięso do momentu, gdy stanie się miękkie.

Risotto grzybowe z wołowiną - Krok 1

Krok 2

Do mięsa dodaj ryż oraz ser.

Risotto grzybowe z wołowiną - Krok 2

Krok 3

Przygotuj Sos grzybowy Knorr według instrukcji na opakowaniu, a następnie zalej nim mięso. Duś całość jeszcze przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem, jeśli uważasz, że jest to konieczne.

Risotto grzybowe z wołowiną - Krok 3

Krok 4

Gotowe risotto posyp siekaną pietruszką i podawaj.

Risotto grzybowe z wołowiną - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

4

Opinie o przepisie

  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 29.07.2015

    Nic specjalnego..osobiście nie polecam,ale każdy z nas ma inne gusta,a więc komuś może zasmakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 29.07.2015

    Nic specjalnego..osobiście nie polecam,ale każdy z nas ma inne gusta,a więc komuś może zasmakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 29.07.2015

    Nic specjalnego..osobiście nie polecam,ale każdy z nas ma inne gusta,a więc komuś może zasmakuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Angelika Szczepanik

    Angelika Szczepanik , 29.07.2015

    Nic specjalnego..osobiście nie polecam,ale każdy z nas ma inne gusta,a więc komuś może zasmakuje

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Risotto grzybowe z wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Risotto grzybowe z wołowinąRisotto grzybowe z wołowiną

Risotto grzybowe z wołowiną to potrawa, której wykonanie nie zajmie ci wiele czasu, za to jedna porcja zaspokoi największych łakomczuchów i zachwyci podniebienie najwybredniejszych smakoszy. Ten, zaczerpnięty z kuchni włoskiej pomysł na obiad lub kolację, kusi grzybowym aromatem. Jak każde risotto, tak i to opiera się na duszonym w bulionie ryżu z dużą ilością parmezanu i aromatycznymi przyprawami. Kompozycje dodatków, które do niego dobierzesz, są praktycznie nieograniczone. W tej wersji najważniejsza jest wołowina pokrojona w paski – to ona jest esencją tego dania. Ważne jest, aby dobrze usmażyć mięso. Ma być na tyle miękkie, aby z łatwością można je było jeść. Zapachu i koloru nadadzą tej potrawie grzyby. Możesz dodać pokrojone kawałki suszonych, mrożonych, a najlepiej świeżych grzybów. Risotto będzie wyglądało zachęcająco, jeśli na talerzu posypiesz je obficie zieloną pietruszką.