Pieczarkowo – ananasowe risotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowo – ananasowe risotto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
541 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

124 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

4 plastry

2 plastry

1 łyżka

2 łyżki

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej ryż 4 szklankami wrzątku i gotuj do momentu, gdy stanie się miękki.

Pieczarkowo – ananasowe risotto - Krok 1

Krok 2

Szynkę pokrój w paski, ananasa w kostkę. Następnie zestaw ryż z ognia, dodaj szynkę oraz ananasa.

Pieczarkowo – ananasowe risotto - Krok 2

Krok 3

Wsyp zawartość torebki zupy pieczarkowej Knorr. Wymieszaj delikatnie i postaw z powrotem na ogniu. Podgrzewaj, cały czas mieszając, do momentu zagotowania. Następnie gotuj przez kolejne 10 minut.

Pieczarkowo – ananasowe risotto - Krok 3

Krok 4

Na koniec dopraw do smaku sokiem z cytryny i ananasa. Podawaj.

Pieczarkowo – ananasowe risotto - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto z dyni
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczarkowo – ananasowe risottoPieczarkowo – ananasowe risotto

Zalej ryż 4 szklankami wrzątku i gotuj do momentu, gdy stanie się miękki.