Pieczarkowo – ananasowe risotto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

519 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

4 plastry

2 plastry

1 łyżka

2 łyżki

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej ryż 4 szklankami wrzątku i gotuj do momentu, gdy stanie się miękki.

Pieczarkowo – ananasowe risotto - Krok 1

Krok 2

Szynkę pokrój w paski, ananasa w kostkę. Następnie zestaw ryż z ognia, dodaj szynkę oraz ananasa.

Pieczarkowo – ananasowe risotto - Krok 2

Krok 3

Wsyp zawartość torebki zupy pieczarkowej Knorr. Wymieszaj delikatnie i postaw z powrotem na ogniu. Podgrzewaj, cały czas mieszając, do momentu zagotowania. Następnie gotuj przez kolejne 10 minut.

Pieczarkowo – ananasowe risotto - Krok 3

Krok 4

Na koniec dopraw do smaku sokiem z cytryny i ananasa. Podawaj.

Pieczarkowo – ananasowe risotto - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej