
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
4 plastry
2 plastry
1 łyżka
2 łyżki
4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej ryż 4 szklankami wrzątku i gotuj do momentu, gdy stanie się miękki.

Krok 2
Szynkę pokrój w paski, ananasa w kostkę. Następnie zestaw ryż z ognia, dodaj szynkę oraz ananasa.

Krok 3
Wsyp zawartość torebki zupy pieczarkowej Knorr. Wymieszaj delikatnie i postaw z powrotem na ogniu. Podgrzewaj, cały czas mieszając, do momentu zagotowania. Następnie gotuj przez kolejne 10 minut.

Krok 4
Na koniec dopraw do smaku sokiem z cytryny i ananasa. Podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej