Składniki
200 gramów
1 opakowanie
4 plastry
2 plastry
1 łyżka
2 łyżki
4 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zalej ryż 4 szklankami wrzątku i gotuj do momentu, gdy stanie się miękki.
Krok 2
Szynkę pokrój w paski, ananasa w kostkę. Następnie zestaw ryż z ognia, dodaj szynkę oraz ananasa.
Krok 3
Wsyp zawartość torebki zupy pieczarkowej Knorr. Wymieszaj delikatnie i postaw z powrotem na ogniu. Podgrzewaj, cały czas mieszając, do momentu zagotowania. Następnie gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 4
Na koniec dopraw do smaku sokiem z cytryny i ananasa. Podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej