Pieczarkowo – ananasowe risotto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowo – ananasowe risotto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

530 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

4 plastry

2 plastry

1 łyżka

2 łyżki

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zalej ryż 4 szklankami wrzątku i gotuj do momentu, gdy stanie się miękki.

Pieczarkowo – ananasowe risotto - Krok 1

Krok 2

Szynkę pokrój w paski, ananasa w kostkę. Następnie zestaw ryż z ognia, dodaj szynkę oraz ananasa.

Pieczarkowo – ananasowe risotto - Krok 2

Krok 3

Wsyp zawartość torebki zupy pieczarkowej Knorr. Wymieszaj delikatnie i postaw z powrotem na ogniu. Podgrzewaj, cały czas mieszając, do momentu zagotowania. Następnie gotuj przez kolejne 10 minut.

Pieczarkowo – ananasowe risotto - Krok 3

Krok 4

Na koniec dopraw do smaku sokiem z cytryny i ananasa. Podawaj.

Pieczarkowo – ananasowe risotto - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowo – ananasowe risotto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej