Kanapka z wegańskim sznyclem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka z wegańskim sznyclem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

4 sztuki

1 sztuka

50 gramów

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

sos tzatziki:

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij od przygotowania sosu tzatziki. Posiekaj koperek. Ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odciśnij z powstałego soku. Czosnek zetrzyj na drobnych oczkach. Połącz ogórka z czosnkiem, jogurtem, koperkiem i dopraw solą oraz pieprzem.

Krok 2

Teraz zamarynuj cebulkę. Pokrój ją w cienkie plasterki, podziel na pierścionki i skrop octem. Dopraw solą oraz szczyptą cukru. Odstaw na kilka minut.

Krok 3

Sałatę podziel na listki i umyj. Pomidorki oraz ogórka konserwowego pokrój w plasterki.

Krok 4

Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher usmaż według wskazówek na opakowaniu. Bułeczki przekrój na pół i podgrzej na tej samej patelni co sznycle.

Krok 5

Każdy sznycel przekrój na pół. Dolne bułeczki posmaruj sosem tzatziki, połóż porwane liście sałaty, dwa kawałki sznycla, pomidorki, ogórki, majonez i cebulkę. Górną bułeczkę również posmaruj majonezem i przykryj kanapkę. Od razu podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Burgera możesz podać samodzielnie, z frytkami lub sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z wegańskim sznyclem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z wegańskim sznyclem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z wegańskim sznyclem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z wegańskim sznyclem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z wegańskim sznyclem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z wegańskim sznyclem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z wegańskim sznyclem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z wegańskim sznyclem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapka z wegańskim sznyclemKanapka z wegańskim sznyclem

Czy kanapka może być kulinarnym odkryciem? Wielu z was odpowie, że nie – przecież to tak proste danie, że trudno mówić o jego wyjątkowości. Prawda jest zgoła odmienna. Sprawdźcie naszą propozycję na kanapkę z wegańskim sznyclem, która jest odpowiedzią nie tylko na potrzeby smakowe osób gustujących w kuchni roślinnej, ale także tych z was, dla których mięso jest podstawą codziennej diety. Ciepła kanapka, z wegańskim sznyclem inspirowanym smakami kuchni austriackiej, z pewnością skradnie wasze kulinarne serca. Smacznego!

Dla kogo?

Kanapka z wegańskim sznyclem posmakuje każdemu – niezależnie od jego preferencji kulinarnych. Jest świetnym urozmaiceniem menu zwolenników dań w stylu wege.

Na jaką okazję?

Na śniadanie, na drugie śniadanie, na lunch oraz na kolację. Kanapka na ciepło z wegańskim sznyclem świetnie sprawdzi się także w roli dania głównego, serwowanego podczas domowego przyjęcia.

Czy wiesz, że?

Grecki sos tzatziki to popularna podawana w formie dipu. Świetnie smakuje z zapieczonym pieczywem.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz skomponować danie w stylu amerykańskim, do kanapki usmaż frytki. Możemy też ją podać z sałatką z ulubionych warzyw.