Kanapka z wegańskim sznyclem
NOWY PRZEPIS
łatwe
2 osoby zapisały

Składniki
2 opakowania
4 sztuki
1 sztuka
50 gramów
2 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
sos tzatziki:
100 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od przygotowania sosu tzatziki. Posiekaj koperek. Ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odciśnij z powstałego soku. Czosnek zetrzyj na drobnych oczkach. Połącz ogórka z czosnkiem, jogurtem, koperkiem i dopraw solą oraz pieprzem.
Krok 2
Teraz zamarynuj cebulkę. Pokrój ją w cienkie plasterki, podziel na pierścionki i skrop octem. Dopraw solą oraz szczyptą cukru. Odstaw na kilka minut.
Krok 3
Sałatę podziel na listki i umyj. Pomidorki oraz ogórka konserwowego pokrój w plasterki.
Krok 4
Auf Wiederschnitzel The Vegetarian Butcher usmaż według wskazówek na opakowaniu. Bułeczki przekrój na pół i podgrzej na tej samej patelni co sznycle.
Krok 5
Każdy sznycel przekrój na pół. Dolne bułeczki posmaruj sosem tzatziki, połóż porwane liście sałaty, dwa kawałki sznycla, pomidorki, ogórki, majonez i cebulkę. Górną bułeczkę również posmaruj majonezem i przykryj kanapkę. Od razu podawaj.

Dobra rada:
Burgera możesz podać samodzielnie, z frytkami lub sałatką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kanapka z wegańskim sznyclem
Czy kanapka może być kulinarnym odkryciem? Wielu z was odpowie, że nie – przecież to tak proste danie, że trudno mówić o jego wyjątkowości. Prawda jest zgoła odmienna. Sprawdźcie naszą propozycję na kanapkę z wegańskim sznyclem, która jest odpowiedzią nie tylko na potrzeby smakowe osób gustujących w kuchni roślinnej, ale także tych z was, dla których mięso jest podstawą codziennej diety. Ciepła kanapka, z wegańskim sznyclem inspirowanym smakami kuchni austriackiej, z pewnością skradnie wasze kulinarne serca. Smacznego!
Dla kogo?
Kanapka z wegańskim sznyclem posmakuje każdemu – niezależnie od jego preferencji kulinarnych. Jest świetnym urozmaiceniem menu zwolenników dań w stylu wege.
Na jaką okazję?
Na śniadanie, na drugie śniadanie, na lunch oraz na kolację. Kanapka na ciepło z wegańskim sznyclem świetnie sprawdzi się także w roli dania głównego, serwowanego podczas domowego przyjęcia.
Czy wiesz, że?
Grecki sos tzatziki to popularna podawana w formie dipu. Świetnie smakuje z zapieczonym pieczywem.
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz skomponować danie w stylu amerykańskim, do kanapki usmaż frytki. Możemy też ją podać z sałatką z ulubionych warzyw.