Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem

Autor: Raff Cio

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

4 łyżki

5 sztuk

1 pęczek

1 opakowanie

3 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

jajka ugotować na twardo obrać przekroić na pół wrzucić do maszynki siekającej w drobną kosteczkę bądź pokroić ręcznie.. Cebule obrać i również pokroić w drobniutką kostkę umyć obrać i osuszyć pieczarki po czym zrobić z nimi to samo co z jajami i cebulą..

Krok 2

ryż 1 torebkę jak ktoś lubi ryż mogą być i dwie torebki 100g.. gotować przez około 20minut by ryż był miękki i nieco rozgotowany po ugotowaniu odlać ostudzić zawartość wrzucić do miski z jajami cebulą i pieczarkami..

Krok 3

natkę pietruszki szczypiorek i koperek drobno posiekać wrzucić do miski wymieszać ( ja mięszałem ręką lepiej można wymieszać niż łyżką czy widelcem ) na koniec 4-5 łyżek stołowych majeranku rozetrzeć w dłoniach na drobny mak i do miski potem już tylko sól i pieprz do smaku i smacznego

Raff Cio

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta jajeczna z pieczarkami majerankiem i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej