Pasta z makreli i wędzonego łososia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta z makreli i wędzonego łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

110 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

4 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 1

Krok 2

Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 2

Krok 3

Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 4

Krok 5

Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej