Pasta z wędzonego łososia i makreli - przepis | Przepisy.pl pixel

Pasta z makreli i wędzonego łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
143 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

390 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

4 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 1

Krok 2

Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 2

Krok 3

Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 4

Krok 5

Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z makreli i wędzonego łososia Pasta z makreli i wędzonego łososia

Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.