Składniki
1 sztuka
120 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
4 łyżki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.
Krok 2
Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj.
Krok 3
Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 5
Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej