Pasta z wędzonego łososia i makreli - przepis | Przepisy.pl pixel

Pasta z makreli i wędzonego łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
143 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

165 osób wydrukowało

Pobierz pdf

416 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

120 gramów

1 opakowanie

4 sztuki

4 łyżki

0.5 pęczka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 1

Krok 2

Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 2

Krok 3

Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 4

Krok 5

Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek.

Pasta z makreli i wędzonego łososia  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z makreli i wędzonego łososia  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pasta z makreli i wędzonego łososia Pasta z makreli i wędzonego łososia

Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.