
Składniki
1 sztuka
120 gramów
1 opakowanie
4 sztuki
4 łyżki
0.5 pęczka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.

Krok 2
Łosia pokrój w bardzo drobna kostkę lub posiekaj.

Krok 3
Ugotowane jaja posiekaj lub zetrzyj na tarce. Cebulę, pokrój w drobną kostkę.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z majonezem i posiekanym koperkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem.

Krok 5
Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pasta z makreli i wędzonego łososia
Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.