Sałatka z wędzonej ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z wędzonej ryby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
460 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

349 osób wydrukowało

Pobierz pdf

419 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

200 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

1 łyżka

3 sztuki

2 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść rybę ze skóry i ości, pokrój w centymetrowe kawałki.

Sałatka z wędzonej ryby - Krok 1

Krok 2

Obierz jajka i pokrój w grubszą kostkę.

Sałatka z wędzonej ryby - Krok 2

Krok 3

Pokrój w drobną kostkę ogórki i cebule.

Sałatka z wędzonej ryby - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos, mieszając zawartość opakowania Sosu sałatkowego do mizerii Knorr z majonezem i jogurtem.

Sałatka z wędzonej ryby - Krok 4

Krok 5

Pokrusz twaróg, posiekaj szczypiorek i wrzuć wszystko do oddzielnej miski. Dodaj rybę, jajka, ogórki oraz cebulę. Dodaj przygotowany wcześniej sos.

Sałatka z wędzonej ryby - Krok 5

Krok 6

Sałatkę podawaj udekorowaną ćwiartkami pomidorków oraz posiekanym szczypiorkiem.

Sałatka z wędzonej ryby - Krok 6
5

Opinie o przepisie

  • Krzysztof

    Krzysztof , 26.05.2021

    Na fotce to z pewnością nie jest makrela. Chyba pstrag

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Chojnicki

    Paweł Chojnicki , 28.08.2020

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak , 04.11.2016

    super polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • dominika nowak

    dominika nowak , 15.11.2015

    Super!! Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Piskorska

    Ewa Piskorska , 14.03.2015

    czy aby na pewno to makrela ..bo to jest pstrąg

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z wędzonej ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z wędzonej ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z wędzonej ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z wędzonej ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z wędzonej ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z wędzonej ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z wędzonej ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z wędzonej ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kwaśnica
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z wędzonej rybySałatka z wędzonej ryby

Sałatka z makreli to doskonała propozycja nie tylko dla smakoszy owoców morza. Wędzona ryba, która stanowi jej główny składnik charakteryzuje się miękkim, delikatnym mięsem. Jako warzywny dodatek do niej pokrój w drobne kawałki ogórek kwaszony oraz czerwoną cebulę. W sezonie letnim ewentualnie sięgnij po cebulę dymkę. Do całości dodaj także ugotowane na twardo i pokrojone jajka. Wszystkie składniki wymieszaj na tyle delikatnie, aby ryba się nie rozpadła. Pokrusz do nich biały twaróg – dowolnie: chudy, półtłusty lub tłusty. Sałatkę dopraw, przygotowując np. sos sałatkowy na bazie jogurtu lub majonezu. Wymieszaj go z gotową mieszanką przypraw lub dodaj do niego świeżo posiekany koperek, pieprz i odrobinę soku z cytryny. Potrawę podawaj schłodzoną, udekorowaną połówkami pomidorków koktajlowych, liśćmi ziół (np. koperkiem lub majerankiem) czy oprószoną szczypiorkiem. Będzie świetnie smakować z chrupiącym pieczywem. Koniecznie wypróbuj nasz przepis i podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego!