
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
200 gramów
0.5 pęczka
100 gramów
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść rybę ze skóry i ości, pokrój w centymetrowe kawałki.

Krok 2
Obierz jajka i pokrój w grubszą kostkę.

Krok 3
Pokrój w drobną kostkę ogórki i cebule.

Krok 4
Przygotuj sos, mieszając zawartość opakowania Sosu sałatkowego do mizerii Knorr z majonezem i jogurtem.

Krok 5
Pokrusz twaróg, posiekaj szczypiorek i wrzuć wszystko do oddzielnej miski. Dodaj rybę, jajka, ogórki oraz cebulę. Dodaj przygotowany wcześniej sos.

Krok 6
Sałatkę podawaj udekorowaną ćwiartkami pomidorków oraz posiekanym szczypiorkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z wędzonej ryby
Sałatka z makreli to doskonała propozycja nie tylko dla smakoszy owoców morza. Wędzona ryba, która stanowi jej główny składnik charakteryzuje się miękkim, delikatnym mięsem. Jako warzywny dodatek do niej pokrój w drobne kawałki ogórek kwaszony oraz czerwoną cebulę. W sezonie letnim ewentualnie sięgnij po cebulę dymkę. Do całości dodaj także ugotowane na twardo i pokrojone jajka. Wszystkie składniki wymieszaj na tyle delikatnie, aby ryba się nie rozpadła. Pokrusz do nich biały twaróg – dowolnie: chudy, półtłusty lub tłusty. Sałatkę dopraw, przygotowując np. sos sałatkowy na bazie jogurtu lub majonezu. Wymieszaj go z gotową mieszanką przypraw lub dodaj do niego świeżo posiekany koperek, pieprz i odrobinę soku z cytryny. Potrawę podawaj schłodzoną, udekorowaną połówkami pomidorków koktajlowych, liśćmi ziół (np. koperkiem lub majerankiem) czy oprószoną szczypiorkiem. Będzie świetnie smakować z chrupiącym pieczywem. Koniecznie wypróbuj nasz przepis i podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego!