Składniki
2 sztuki
4 sztuki
200 gramów
0.5 pęczka
100 gramów
1 łyżka
3 sztuki
2 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść rybę ze skóry i ości, pokrój w centymetrowe kawałki.
Krok 2
Obierz jajka i pokrój w grubszą kostkę.
Krok 3
Pokrój w drobną kostkę ogórki i cebule.
Krok 4
Przygotuj sos, mieszając zawartość opakowania Sosu sałatkowego do mizerii Knorr z majonezem i jogurtem.
Krok 5
Pokrusz twaróg, posiekaj szczypiorek i wrzuć wszystko do oddzielnej miski. Dodaj rybę, jajka, ogórki oraz cebulę. Dodaj przygotowany wcześniej sos.
Krok 6
Sałatkę podawaj udekorowaną ćwiartkami pomidorków oraz posiekanym szczypiorkiem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z wędzonej ryby
Sałatka z makreli to doskonała propozycja nie tylko dla smakoszy owoców morza. Wędzona ryba, która stanowi jej główny składnik charakteryzuje się miękkim, delikatnym mięsem. Jako warzywny dodatek do niej pokrój w drobne kawałki ogórek kwaszony oraz czerwoną cebulę. W sezonie letnim ewentualnie sięgnij po cebulę dymkę. Do całości dodaj także ugotowane na twardo i pokrojone jajka. Wszystkie składniki wymieszaj na tyle delikatnie, aby ryba się nie rozpadła. Pokrusz do nich biały twaróg – dowolnie: chudy, półtłusty lub tłusty. Sałatkę dopraw, przygotowując np. sos sałatkowy na bazie jogurtu lub majonezu. Wymieszaj go z gotową mieszanką przypraw lub dodaj do niego świeżo posiekany koperek, pieprz i odrobinę soku z cytryny. Potrawę podawaj schłodzoną, udekorowaną połówkami pomidorków koktajlowych, liśćmi ziół (np. koperkiem lub majerankiem) czy oprószoną szczypiorkiem. Będzie świetnie smakować z chrupiącym pieczywem. Koniecznie wypróbuj nasz przepis i podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego!