Sałatowe małe co nieco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatowe małe co nieco

Autor: kini1812

ratingratingratingratingrating

3

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umieścić w mieseczce, pomidorki koktajlowe umyć przekroić na pół, wrzucić na sałatę.

Krok 2

Mini kulki mozzarelli odcedzić z solanki, dorzucić do miseczki. Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzucić ziarna słonecznika (ok. 1 łyżkę na porcję). Prażyć kilka minut, aż się zrumienią.

Krok 3

Przygotować winegret (podane składniki wystarczają na 1 porcję): ocet wymieszać z sokiem z cytryny, ziołami i odrobiną soli i pieprzu do smaku. Gdy sól się już rozpuści dodać oliwę i dokładnie wymieszać.

Krok 4

Sosem polać sałatę z pomidorkami i mozzarellką (nie mieszać składników). Wierzch posypać prażonymi ziarnami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej