Sałatowe małe co nieco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatowe małe co nieco

Autor: kini1812

ratingratingratingratingrating

3

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umieścić w mieseczce, pomidorki koktajlowe umyć przekroić na pół, wrzucić na sałatę.

Krok 2

Mini kulki mozzarelli odcedzić z solanki, dorzucić do miseczki. Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzucić ziarna słonecznika (ok. 1 łyżkę na porcję). Prażyć kilka minut, aż się zrumienią.

Krok 3

Przygotować winegret (podane składniki wystarczają na 1 porcję): ocet wymieszać z sokiem z cytryny, ziołami i odrobiną soli i pieprzu do smaku. Gdy sól się już rozpuści dodać oliwę i dokładnie wymieszać.

Krok 4

Sosem polać sałatę z pomidorkami i mozzarellką (nie mieszać składników). Wierzch posypać prażonymi ziarnami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej