Sałatowe małe co nieco

Autor: kini1812 kini1812

ratingratingratingratingrating

3

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

8 sztuk

1 łyżka

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umieścić w mieseczce, pomidorki koktajlowe umyć przekroić na pół, wrzucić na sałatę.

Krok 2

Mini kulki mozzarelli odcedzić z solanki, dorzucić do miseczki. Na suchą, rozgrzaną patelnię wrzucić ziarna słonecznika (ok. 1 łyżkę na porcję). Prażyć kilka minut, aż się zrumienią.

Krok 3

Przygotować winegret (podane składniki wystarczają na 1 porcję): ocet wymieszać z sokiem z cytryny, ziołami i odrobiną soli i pieprzu do smaku. Gdy sól się już rozpuści dodać oliwę i dokładnie wymieszać.

Krok 4

Sosem polać sałatę z pomidorkami i mozzarellką (nie mieszać składników). Wierzch posypać prażonymi ziarnami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatowe małe co nieco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej