PRZEPISY.PL
Sałatka Nicejska - autor: przepisy.pl

Sałatka Nicejska

  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
271
osób dodało do Mniamlisty
271
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • puszka tuńczyka1 szt
  • Sos sałatkowy francuski Knorr
    1 opak
  • sałata masłowa1 szt
  • sałata rzymska1 szt
  • czerwona papryka1 szt
  • średni pomidor 1 szt
  • mały ogórek1 szt
  • czerwona cebula1 szt
  • mrożona fasolka szparagowa200 g
  • czarne oliwki1 szt
  • jajka ugotowane na twardo2 szt
  • fileciki anchovies
  • ziemniaki ugotowane w łupinkach2 szt
  • Krok 1

    Umyj sałaty rzymską i masłową, osusz i pokrój. Umyj warzywa i pokrój w kostkę.
  • Krok 2

    Wrzuć fasolkę szparagową na 5 minut do osolonego wrzątku, a po wyjęciu zahartuj pod bieżącą wodą.
  • Krok 3

    Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  • Krok 4

    Połącz warzywa i sałatę z sosem i pozostaw na 5 minut.
  • Krok 5

    Odcedź tuńczyka i wraz z oliwkami, dodaj do sałatki. Całość delikatnie wymieszaj i udekoruj ćwiartkami jajek. Opcjonalnie możesz obrać ugotowane w łupinach ziemniaki i dodać je wraz z filecikami anchovies. Rada: Jeśli nie przepadasz za ostrym smakiem cebuli – po pokrojeniu w plastry wrzuć ją do obgotowania razem z fasolą.

Więcej przepisów z tym produktem

Sos sałatkowy francuski KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

988
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
277
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
107
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
171
osób dodało do Mniamlisty
45''
2
Łatwe