
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj sałaty rzymską i masłową, osusz i pokrój. Umyj warzywa i pokrój w kostkę.
Krok 2
Wrzuć fasolkę szparagową na 5 minut do osolonego wrzątku, a po wyjęciu zahartuj pod bieżącą wodą.
Krok 3
Przygotuj Sos sałatkowy francuski Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
Połącz warzywa i sałatę z sosem i pozostaw na 5 minut.
Krok 5
Odcedź tuńczyka i wraz z oliwkami, dodaj do sałatki. Całość delikatnie wymieszaj i udekoruj ćwiartkami jajek. Opcjonalnie możesz obrać ugotowane w łupinach ziemniaki i dodać je wraz z filecikami anchovies. Rada: Jeśli nie przepadasz za ostrym smakiem cebuli – po pokrojeniu w plastry wrzuć ją do obgotowania razem z fasolą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Nicejska
Sałatka nicejska jest bogata w składniki, smaczna i efektowna. Możesz podać ją jako dodatek do obiadu, ale też potraktować jako samodzielne danie, serwując na kolację. Aby ją przygotować, potrzebujesz sałaty masłowej i rzymskiej, czerwonej papryki, pomidora, ogórka, mrożonej fasolki szparagowej, czerwonej cebuli, czarnych oliwek, tuńczyka z puszki, gotowanych jajek oraz przypraw. Do całości można dodatkowo dołączyć gotowane ziemniaki w łupinkach oraz anchois. Sałatkę nicejską polewa się francuskim sosem na bazie oliwy, który podkreśla jej smak i dodaje wyrazistości. Możesz ją serwować ze świeżą bagietką, sucharkami pszennymi lub ryżowymi, ciastem francuskim z przyprawami lub grzankami czosnkowymi. Jako dekoracji użyj całych oliwek i połówek pomidorów koktajlowych. Podawaj sałatkę nicejską w salaterce z przezroczystego szkła lub w pucharkach, najlepiej ozdobioną pietruszką lub szczypiorkiem. Wykorzystaj nasz przepis i zobacz, jak przygotować uniwersalną przekąskę krok po kroku. Smacznego.