Sałatka owocowa z orzechami włoskimi przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka owocowa z orzechami włoskimi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śliwki węgierki umyć dokładnie w zimnej wodzie i osuszyć. Wyjąć pestki ze śliwek, miąższ pokroić z cząsteczki. Jabłka dokładnie umyć i obrać. Wykroić gniazda nasienne z jabłek, a miąższ pokroić w małe, równe kosteczki, skropić łyżką soku z cytryny, aby nie zrobiły się brązowe. Winogrona również umyć i przekroić na pół, a następnie usunąć z nich pestki. Wszystkie przygotowane owoce włożyć do szklanego naczynia i wymieszać starannie. Sok z cytryny dodać do soku z pomarańczy, do tego najlepiej dolać trochę aromatu migdałowego oraz cukier puder. Owoce polać sosem i wstawić do lodówki na około 20 minut. Przed podaniem pokroić orzechy na kawałki i udekorować nimi sałatkę.

tommy

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka owocowa z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka owocowa z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka owocowa z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka owocowa z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka owocowa z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka owocowa z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka owocowa z orzechami włoskimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej