Sałatka z tortellini przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tortellini

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

150 gramów

3 łyżki

3 sztuki

1 pęczek

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować tortellini. Ogórki opłukać, obrać i pokroić w drobną kostkę.

Krok 2

Szynkę z indyka pokroić w drobną kostkę.

Krok 3

Wymieszać wszystkie składniki, pozostawić do przegryzienia, następnie w razie potrzeby doprawić pieprzem. [WSKAZÓWKA: umyty koperek wkładamy w woreczku do zamrażalnika - gdy nieco się zamrozi, łatwo go skruszymy wprost do sałatki unikając siekania] Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tortellini - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tortellini - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka szefa kuchni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej