
Składniki
200 gramów
150 gramów
3 łyżki
3 sztuki
1 pęczek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować tortellini. Ogórki opłukać, obrać i pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
Szynkę z indyka pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
Wymieszać wszystkie składniki, pozostawić do przegryzienia, następnie w razie potrzeby doprawić pieprzem. [WSKAZÓWKA: umyty koperek wkładamy w woreczku do zamrażalnika - gdy nieco się zamrozi, łatwo go skruszymy wprost do sałatki unikając siekania] Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej