
Składniki
200 gramów
150 gramów
3 łyżki
3 sztuki
1 pęczek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować tortellini. Ogórki opłukać, obrać i pokroić w drobną kostkę.
Krok 2
Szynkę z indyka pokroić w drobną kostkę.
Krok 3
Wymieszać wszystkie składniki, pozostawić do przegryzienia, następnie w razie potrzeby doprawić pieprzem. [WSKAZÓWKA: umyty koperek wkładamy w woreczku do zamrażalnika - gdy nieco się zamrozi, łatwo go skruszymy wprost do sałatki unikając siekania] Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej