Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.75 kilograma

null

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżka

15 dekagramów

150 mililitrów

2 sztuki

30 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj dokładnie ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Odstawić, aby ostygły. Po ostygnięciu pokrój je w grubsze plastry.

Krok 2

W międzyczasie ugotuj jajka na twardo i odstaw, aby ostygły. Po ostygnięciu obierz je i pokrój na ćwiartki.

Krok 3

Ogórki i wędlinę pokrój na grubsze plastry .

Krok 4

Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy Knorr wymieszaj z jogurtem i śmietaną.

Krok 5

Ziemniaki wyłóż na talerz po bokach ułóż jajka, na ziemniakach wędlinę i ogórki. Całość polej sosem i przyozdób rzeżuchą lub innymi świeżymi ziołami.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej