Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.75 kilograma

null

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżka

15 dekagramów

150 mililitrów

2 sztuki

30 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj dokładnie ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Odstawić, aby ostygły. Po ostygnięciu pokrój je w grubsze plastry.

Krok 2

W międzyczasie ugotuj jajka na twardo i odstaw, aby ostygły. Po ostygnięciu obierz je i pokrój na ćwiartki.

Krok 3

Ogórki i wędlinę pokrój na grubsze plastry .

Krok 4

Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy Knorr wymieszaj z jogurtem i śmietaną.

Krok 5

Ziemniaki wyłóż na talerz po bokach ułóż jajka, na ziemniakach wędlinę i ogórki. Całość polej sosem i przyozdób rzeżuchą lub innymi świeżymi ziołami.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej