Sałatka z ziemniaków i rzeżuchy

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

150 mililitrów

150 mililitrów

0

4 sztuki

30 dekagramów

15 dekagramów

0.75 kilograma

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj dokładnie ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Odstawić, aby ostygły. Po ostygnięciu pokrój je w grubsze plastry.

Krok 2

W międzyczasie ugotuj jajka na twardo i odstaw, aby ostygły. Po ostygnięciu obierz je i pokrój na ćwiartki.

Krok 3

Ogórki i wędlinę pokrój na grubsze plastry .

Krok 4

Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy Knorr wymieszaj z jogurtem i śmietaną.

Krok 5

Ziemniaki wyłóż na talerz po bokach ułóż jajka, na ziemniakach wędlinę i ogórki. Całość polej sosem i przyozdób rzeżuchą lub innymi świeżymi ziołami.

0

Opinie o przepisie

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej