
Składniki
0.75 kilograma
null
4 sztuki
150 mililitrów
1 łyżka
15 dekagramów
150 mililitrów
2 sztuki
30 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj dokładnie ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Odstawić, aby ostygły. Po ostygnięciu pokrój je w grubsze plastry.
Krok 2
W międzyczasie ugotuj jajka na twardo i odstaw, aby ostygły. Po ostygnięciu obierz je i pokrój na ćwiartki.
Krok 3
Ogórki i wędlinę pokrój na grubsze plastry .
Krok 4
Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy Knorr wymieszaj z jogurtem i śmietaną.
Krok 5
Ziemniaki wyłóż na talerz po bokach ułóż jajka, na ziemniakach wędlinę i ogórki. Całość polej sosem i przyozdób rzeżuchą lub innymi świeżymi ziołami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej