
Składniki
0.75 kilograma
null
4 sztuki
150 mililitrów
1 łyżka
15 dekagramów
150 mililitrów
2 sztuki
30 dekagramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj dokładnie ziemniaki i ugotuj je w mundurkach. Odstawić, aby ostygły. Po ostygnięciu pokrój je w grubsze plastry.
Krok 2
W międzyczasie ugotuj jajka na twardo i odstaw, aby ostygły. Po ostygnięciu obierz je i pokrój na ćwiartki.
Krok 3
Ogórki i wędlinę pokrój na grubsze plastry .
Krok 4
Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy Knorr wymieszaj z jogurtem i śmietaną.
Krok 5
Ziemniaki wyłóż na talerz po bokach ułóż jajka, na ziemniakach wędlinę i ogórki. Całość polej sosem i przyozdób rzeżuchą lub innymi świeżymi ziołami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej