Sałatka z szynką

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 gramów

25 gramów

15 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroimy w cienkie plasterki.

Krok 2

Szynkę kroimy w kostkę.

Krok 3

Pomidorki kroimy na połówki lub w ćwiartki.

Krok 4

Przygotowujemy sos według opisu na opakowaniu.

Krok 5

Mieszamy sałaty, roszponkę, rzeżuchę i cebulę z sosem.

Krok 6

Podajemy posypane pokrojoną w kostkę szynką i pomidorkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z szynką Sałatka z szynką

Sałatka z szynką jest delikatna, prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. To potrawa, która przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom sałatek z mięsnym dodatkiem. Do jej wykonania potrzebna jest roszponka, radicchio (czyli czerwona cykoria), pomidory koktajlowe, cebula i oczywiście szynka (może być z indyka albo dojrzewająca). Smak całości podkreśla sos koperkowo-ziołowy. Dodatkowo można posypać danie kiełkami rzodkiewki, prażonymi pestkami lub posiekanymi orzechami. Jeśli wykorzystasz szynkę parmeńską, świetnie będą z nią współgrały orzechy włoskie lub piniowe. Danie bardzo dobrze komponuje się z grzankami czosnkowymi lub ziołowymi, ale też z posmarowaną serkiem twarogowym (pomidorowym, śmietankowym, koperkowym) tortillą lub ciastem francuskim serwowanym na ciepło. Możesz urozmaicić sałatkę serem pleśniowym, oliwkami lub kaparami. Sprawdzi się zarówno podczas przyjęcia, jak i jako drugie śniadanie w pracy. Przyrządź ją według proponowanego przepisu i urozmaicaj swoimi ulubionymi dodatkami.