Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

104

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

7 łyżek

150 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę dodaj do serka i wymieszaj, przypraw pieprzem.

Krok 2

Masa posmaruj plasterki szynki i ciasno je zwiń.

Krok 3

Obierz pomarańcze ze skórki, pokrój w plastry i ułóż na półmisku.

Krok 4

Awokado umyj, podziel na pół, wyjmij pestkę, obierz i pokrój w długie paski. Ułóż na pomarańczach.

Krok 5

Paski awokado obłóż rulonikami z szynki.

Krok 6

Pokrój figi w plastry i połóż na szynce.

Krok 7

Olej z pestek winogron wymieszaj z 1 łyżeczką musztardy francuskiej, przypraw pieprzem, wymieszaj i polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej