Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

7 łyżek

150 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę dodaj do serka i wymieszaj, przypraw pieprzem.

Krok 2

Masa posmaruj plasterki szynki i ciasno je zwiń.

Krok 3

Obierz pomarańcze ze skórki, pokrój w plastry i ułóż na półmisku.

Krok 4

Awokado umyj, podziel na pół, wyjmij pestkę, obierz i pokrój w długie paski. Ułóż na pomarańczach.

Krok 5

Paski awokado obłóż rulonikami z szynki.

Krok 6

Pokrój figi w plastry i połóż na szynce.

Krok 7

Olej z pestek winogron wymieszaj z 1 łyżeczką musztardy francuskiej, przypraw pieprzem, wymieszaj i polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej