
Składniki
2 sztuki
null szczypt
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
7 łyżek
150 gramów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Musztardę dodaj do serka i wymieszaj, przypraw pieprzem.
Krok 2
Masa posmaruj plasterki szynki i ciasno je zwiń.
Krok 3
Obierz pomarańcze ze skórki, pokrój w plastry i ułóż na półmisku.
Krok 4
Awokado umyj, podziel na pół, wyjmij pestkę, obierz i pokrój w długie paski. Ułóż na pomarańczach.
Krok 5
Paski awokado obłóż rulonikami z szynki.
Krok 6
Pokrój figi w plastry i połóż na szynce.
Krok 7
Olej z pestek winogron wymieszaj z 1 łyżeczką musztardy francuskiej, przypraw pieprzem, wymieszaj i polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej