Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null szczypt

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

7 łyżek

150 gramów

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Musztardę dodaj do serka i wymieszaj, przypraw pieprzem.

Krok 2

Masa posmaruj plasterki szynki i ciasno je zwiń.

Krok 3

Obierz pomarańcze ze skórki, pokrój w plastry i ułóż na półmisku.

Krok 4

Awokado umyj, podziel na pół, wyjmij pestkę, obierz i pokrój w długie paski. Ułóż na pomarańczach.

Krok 5

Paski awokado obłóż rulonikami z szynki.

Krok 6

Pokrój figi w plastry i połóż na szynce.

Krok 7

Olej z pestek winogron wymieszaj z 1 łyżeczką musztardy francuskiej, przypraw pieprzem, wymieszaj i polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintna sałatka z rulonikami z szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej