
Składniki
2 sztuki
null szczypt
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
7 łyżek
150 gramów
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Musztardę dodaj do serka i wymieszaj, przypraw pieprzem.
Krok 2
Masa posmaruj plasterki szynki i ciasno je zwiń.
Krok 3
Obierz pomarańcze ze skórki, pokrój w plastry i ułóż na półmisku.
Krok 4
Awokado umyj, podziel na pół, wyjmij pestkę, obierz i pokrój w długie paski. Ułóż na pomarańczach.
Krok 5
Paski awokado obłóż rulonikami z szynki.
Krok 6
Pokrój figi w plastry i połóż na szynce.
Krok 7
Olej z pestek winogron wymieszaj z 1 łyżeczką musztardy francuskiej, przypraw pieprzem, wymieszaj i polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej