
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
1 szklanka
1 szklanka
2 łyżki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę pokroić w piórka i zgrillować na patelni.
Krok 2
Ser pokroić w kostkę.
Krok 3
Sos sałatkowy zrobić wg przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Wszystkie składniki wymieszać. Posypać siemieniem lnianym i polać sosem sałatkowym.

Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej