
Składniki
0.5 kilograma
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron z zupek chińskich rozgnieść i wsypać do miski razem z dołączonymi do niego, przyprawami. Zalać to 1,5 szklanką wrzątku , wymieszać i zostawić do ostygnięcia.
Krok 2
Wstawić jajka do gotowania. Pierś z kurczaka pokroić w kosteczke, dodać do niego pieprz, sól i chili. Usmażyć. Zdjąć z ognia i poczekać aż ostygnie.
Krok 3
Paprykę pokroić w kosteczki. Kukurydzę i fasolę odsączyć. Sałatę pokroić.
Krok 4
I do miski z wcześniej przygotowanym makaronem dodać wszystkie składniki: paprykę, fasolę, kukurydzę, kurczaka, sałaty, 4 jajka starte na tarce o grubych oczkach. Doprawić majonezem, jogurtem, musztardą, solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nudle Gulaszowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z zupek chińskich
Masz ochotę na sałatkę z makaronem, ale brakuje Ci czasu, żeby go ugotować? Świetną alternatywą dla klasycznego makaronu będzie ten z zupek chińskich. Wystarczy zalać go gorącą wodą i odstawić, aż napęcznieje – zabiera to znacznie mniej czasu niż gotowanie. Makaron w zupkach chińskich ma bardzo długie nitki – znacznie dłuższe niż spaghetti. Pamiętaj więc, żeby przed przygotowaniem je pokruszyć. Przyrządzenie sałatki nie zajmie dużo czasu, a w dodatku możesz poeksperymentować ze smakami, dodając do niej różne składniki. Smakują wybornie, gdy jednym z nich są chrupiące orzechy lub nasiona. Dorzuć jeszcze garść słonecznika lub orzeszków ziemnych. Urozmaicą smak i danie będzie przywodzić na myśl kuchnię chińską. Bardzo ważny jest także sos, który możesz przygotować w wersji słodkiej, ostrej albo słodko-kwaśnej. Z sałatką z zupek chińskich świetnie komponuje się szczególnie sos na bazie pikantnej musztardy, który nada całości intensywny smak. Z kolei połączenie składników z sosem słodko-kwaśnym sprawi, że sałatka zyska orientalny akcent. Podawaj ją w małych salaterkach – wierzch możesz posypać ziarnami kukurydzy. Wypróbuj nasz przepis już dziś.