Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

null

1 sztuka

null

null

50 gramów

3 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj, a następnie zalej wrzącą wodą i ugotuj na półmiękko. Odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Sałatkę wymieszaj ze wszystkimi składnikami. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej