Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

null

1 sztuka

null

null

50 gramów

3 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj, a następnie zalej wrzącą wodą i ugotuj na półmiękko. Odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Sałatkę wymieszaj ze wszystkimi składnikami. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej