Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

null

1 sztuka

null

null

50 gramów

3 sztuki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę drobno poszatkuj, a następnie zalej wrzącą wodą i ugotuj na półmiękko. Odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę, jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 3

Sałatkę wymieszaj ze wszystkimi składnikami. Dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty włoskiej z musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej