Sałatka z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetkami

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę lodową poszatkuj. Dodaj pokrojoną w kostkę wędlinę.

Krok 2

Pomidory pokrój na ćwiartki, ogórki w talarki. Cebulkę w piórka.

Krok 3

Dodaj odsączone krewetki, (kilka zostaw do dekoracji), oraz posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Ser feta pokrój w kostkę i ułóż na samej górze sałatki.

Krok 5

Polej sosem sałatkowym przygotowanym według przepisu z opakowania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej