
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę lodową poszatkuj. Dodaj pokrojoną w kostkę wędlinę.
Krok 2
Pomidory pokrój na ćwiartki, ogórki w talarki. Cebulkę w piórka.
Krok 3
Dodaj odsączone krewetki, (kilka zostaw do dekoracji), oraz posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Ser feta pokrój w kostkę i ułóż na samej górze sałatki.
Krok 5
Polej sosem sałatkowym przygotowanym według przepisu z opakowania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej