Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę lodową poszatkuj. Dodaj pokrojoną w kostkę wędlinę.
Krok 2
Pomidory pokrój na ćwiartki, ogórki w talarki. Cebulkę w piórka.
Krok 3
Dodaj odsączone krewetki, (kilka zostaw do dekoracji), oraz posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Ser feta pokrój w kostkę i ułóż na samej górze sałatki.
Krok 5
Polej sosem sałatkowym przygotowanym według przepisu z opakowania.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej