
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę lodową poszatkuj. Dodaj pokrojoną w kostkę wędlinę.
Krok 2
Pomidory pokrój na ćwiartki, ogórki w talarki. Cebulkę w piórka.
Krok 3
Dodaj odsączone krewetki, (kilka zostaw do dekoracji), oraz posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Ser feta pokrój w kostkę i ułóż na samej górze sałatki.
Krok 5
Polej sosem sałatkowym przygotowanym według przepisu z opakowania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej