Salatka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salatka z kurczaka

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowne piersi z kurczaka drobno siekamy i rowna warstwa ukladamy w naczyniu zaroodpornym-prostokatnym.

Krok 2

Posiekana cebule sparzyc wrzatkiem i rowno wysypac na warstwe miesa.

Krok 3

Calosc lekko polac polowa majonezu.

Krok 4

Nastepnie posypac startymi jajkami,posolic i popiepszyc,posypac startym serem i z gory posmarowac majonezem.Przed podaniem dac postac salatce pare godzin.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej