Salatka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salatka z kurczaka

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowne piersi z kurczaka drobno siekamy i rowna warstwa ukladamy w naczyniu zaroodpornym-prostokatnym.

Krok 2

Posiekana cebule sparzyc wrzatkiem i rowno wysypac na warstwe miesa.

Krok 3

Calosc lekko polac polowa majonezu.

Krok 4

Nastepnie posypac startymi jajkami,posolic i popiepszyc,posypac startym serem i z gory posmarowac majonezem.Przed podaniem dac postac salatce pare godzin.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej