
Składniki
5 sztuk
3 sztuki
200 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowne piersi z kurczaka drobno siekamy i rowna warstwa ukladamy w naczyniu zaroodpornym-prostokatnym.
Krok 2
Posiekana cebule sparzyc wrzatkiem i rowno wysypac na warstwe miesa.
Krok 3
Calosc lekko polac polowa majonezu.
Krok 4
Nastepnie posypac startymi jajkami,posolic i popiepszyc,posypac startym serem i z gory posmarowac majonezem.Przed podaniem dac postac salatce pare godzin.
Krok 5
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej