Salatka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salatka z kurczaka

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

3 sztuki

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowne piersi z kurczaka drobno siekamy i rowna warstwa ukladamy w naczyniu zaroodpornym-prostokatnym.

Krok 2

Posiekana cebule sparzyc wrzatkiem i rowno wysypac na warstwe miesa.

Krok 3

Calosc lekko polac polowa majonezu.

Krok 4

Nastepnie posypac startymi jajkami,posolic i popiepszyc,posypac startym serem i z gory posmarowac majonezem.Przed podaniem dac postac salatce pare godzin.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salatka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej