
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa i jajka kroimy. Mieszamy z serem.
Krok 2
Majonez i ketchup mieszamy z sosem sałatkowym knorr.
Krok 3
Dodajemy sos do sałatki i mieszamy dokładnie. Podajemy posypane grzankami
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej