
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 łyżek
5 łyżek
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszarpać na małe strzępy i wymieszać z ketchupem.
Krok 2
Pierś z kurczaka pokroić i usmażyć z przyprawami GYROS.
Krok 3
Ogorek, paprykę pokroić.
Krok 4
W salaterce ułożyć warstwami: Kapusta + ketchup Pierś z kurczaka Ogórek pokrojony Papryka pokrojona Kukurydza Wierzch posmarować majonezem i udekorowań wg upodobania.
Krok 5
Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej