Oscypkowe miseczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oscypkowe miseczki

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj ser oscypek.

Krok 2

Na suchej patelni formuj placuszki startego sera i czekaj, aż się lekko zrumienią. Następnie delikatnie przełóż placuszki z patelni i uformuj miseczki. Chwilę odczekaj, aż ostygną.

Krok 3

W dużej misce przygotuj sałatkę łącząc porwaną rukole, pokrojone orzechy włoskie i pomidory suszone w oliwie, kawałki sera cheddar i przygotowany według opisów na opakowaniu Sos sałatkowy Włoski Knorr.

Krok 4

Łyżką wykładaj sałatkę do miseczek oscypkowych.

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej