
Składniki
4 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj ser oscypek.
Krok 2
Na suchej patelni formuj placuszki startego sera i czekaj, aż się lekko zrumienią. Następnie delikatnie przełóż placuszki z patelni i uformuj miseczki. Chwilę odczekaj, aż ostygną.
Krok 3
W dużej misce przygotuj sałatkę łącząc porwaną rukole, pokrojone orzechy włoskie i pomidory suszone w oliwie, kawałki sera cheddar i przygotowany według opisów na opakowaniu Sos sałatkowy Włoski Knorr.
Krok 4
Łyżką wykładaj sałatkę do miseczek oscypkowych.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej