Oscypkowe miseczki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Oscypkowe miseczki

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj ser oscypek.

Krok 2

Na suchej patelni formuj placuszki startego sera i czekaj, aż się lekko zrumienią. Następnie delikatnie przełóż placuszki z patelni i uformuj miseczki. Chwilę odczekaj, aż ostygną.

Krok 3

W dużej misce przygotuj sałatkę łącząc porwaną rukole, pokrojone orzechy włoskie i pomidory suszone w oliwie, kawałki sera cheddar i przygotowany według opisów na opakowaniu Sos sałatkowy Włoski Knorr.

Krok 4

Łyżką wykładaj sałatkę do miseczek oscypkowych.

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kolorowa sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej