Oscypkowe miseczki

Autor: Aneta Klimecka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

4 sztuki

100 gramów

100 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na tarce o drobnych oczkach zetrzyj ser oscypek.

Krok 2

Na suchej patelni formuj placuszki startego sera i czekaj, aż się lekko zrumienią. Następnie delikatnie przełóż placuszki z patelni i uformuj miseczki. Chwilę odczekaj, aż ostygną.

Krok 3

W dużej misce przygotuj sałatkę łącząc porwaną rukole, pokrojone orzechy włoskie i pomidory suszone w oliwie, kawałki sera cheddar i przygotowany według opisów na opakowaniu Sos sałatkowy Włoski Knorr.

Krok 4

Łyżką wykładaj sałatkę do miseczek oscypkowych.

Aneta Klimecka

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Oscypkowe miseczki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej