Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

50 gramów

0.5 sztuki

7 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz zawartość opakowania Knorr, Majonez Babuni Hellmann's, jogurt oraz starty ser. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki lub wybierz średniej wielkości liście. Cebulę pokrój w krążki, ogórki wzdłuż w cienkie plastry.

Krok 3

Sałatę oraz warzywa rozłóż dekoracyjnie na talerzach, dodaj pomidorki i polej przygotowanym serowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej