Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

50 gramów

0.5 sztuki

7 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz zawartość opakowania Knorr, Majonez Babuni Hellmann's, jogurt oraz starty ser. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki lub wybierz średniej wielkości liście. Cebulę pokrój w krążki, ogórki wzdłuż w cienkie plastry.

Krok 3

Sałatę oraz warzywa rozłóż dekoracyjnie na talerzach, dodaj pomidorki i polej przygotowanym serowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej