Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

50 gramów

0.5 sztuki

7 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz zawartość opakowania Knorr, Majonez Babuni Hellmann's, jogurt oraz starty ser. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki lub wybierz średniej wielkości liście. Cebulę pokrój w krążki, ogórki wzdłuż w cienkie plastry.

Krok 3

Sałatę oraz warzywa rozłóż dekoracyjnie na talerzach, dodaj pomidorki i polej przygotowanym serowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej