Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

50 gramów

0.5 sztuki

7 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce połącz zawartość opakowania Knorr, Majonez Babuni Hellmann's, jogurt oraz starty ser. Całość dobrze wymieszaj.

Krok 2

Sałatę porwij na mniejsze kawałki lub wybierz średniej wielkości liście. Cebulę pokrój w krążki, ogórki wzdłuż w cienkie plastry.

Krok 3

Sałatę oraz warzywa rozłóż dekoracyjnie na talerzach, dodaj pomidorki i polej przygotowanym serowym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna sałatka z kremowym sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej