Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem
łatwe
24 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
15 sztuk
1 sztuka
0.5 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
1 szczypta
0.5 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę dokładnie umyj, odetnij korzeń i pokrój w paski. Pomidora pokrój w ósemki. Ogórka przekrój na pół i wydrąż środek łyżeczką. Następnie pokrój ogórka wraz ze skórką w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę drobno posiekaj. Wszystkie warzywa wymieszaj ze sobą w misce.
Krok 2
W osobnym naczyniu wymieszaj sos rybny, sok z limonki, cukier, czosnek, posiekaną papryczkę chilli. Możesz użyć do tego moździerza, aby rozetrzeć dokładnie cukier.
Krok 3
Sałatkę zalej dressingiem, dokładnie wymieszaj i posyp czarnym sezamem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej