Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem

Autor: Dieta Na Zdrowie

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

15 sztuk

1 sztuka

0.5 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę dokładnie umyj, odetnij korzeń i pokrój w paski. Pomidora pokrój w ósemki. Ogórka przekrój na pół i wydrąż środek łyżeczką. Następnie pokrój ogórka wraz ze skórką w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę drobno posiekaj. Wszystkie warzywa wymieszaj ze sobą w misce.

Krok 2

W osobnym naczyniu wymieszaj sos rybny, sok z limonki, cukier, czosnek, posiekaną papryczkę chilli. Możesz użyć do tego moździerza, aby rozetrzeć dokładnie cukier.

Krok 3

Sałatkę zalej dressingiem, dokładnie wymieszaj i posyp czarnym sezamem.

Dieta Na Zdrowie

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej