Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

15 sztuk

1 sztuka

0.5 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 szczypta

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę dokładnie umyj, odetnij korzeń i pokrój w paski. Pomidora pokrój w ósemki. Ogórka przekrój na pół i wydrąż środek łyżeczką. Następnie pokrój ogórka wraz ze skórką w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę drobno posiekaj. Wszystkie warzywa wymieszaj ze sobą w misce.

Krok 2

W osobnym naczyniu wymieszaj sos rybny, sok z limonki, cukier, czosnek, posiekaną papryczkę chilli. Możesz użyć do tego moździerza, aby rozetrzeć dokładnie cukier.

Krok 3

Sałatkę zalej dressingiem, dokładnie wymieszaj i posyp czarnym sezamem.

DIETETYK DietaAli

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej