Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem

Autor: Dieta Na Zdrowie

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

15 sztuk

1 sztuka

0.5 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

0.5 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę dokładnie umyj, odetnij korzeń i pokrój w paski. Pomidora pokrój w ósemki. Ogórka przekrój na pół i wydrąż środek łyżeczką. Następnie pokrój ogórka wraz ze skórką w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę, a kolendrę drobno posiekaj. Wszystkie warzywa wymieszaj ze sobą w misce.

Krok 2

W osobnym naczyniu wymieszaj sos rybny, sok z limonki, cukier, czosnek, posiekaną papryczkę chilli. Możesz użyć do tego moździerza, aby rozetrzeć dokładnie cukier.

Krok 3

Sałatkę zalej dressingiem, dokładnie wymieszaj i posyp czarnym sezamem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiąca sałatka z azjatyckim dressingiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej