Wiosenna sałatka na grilla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka na grilla

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 słoik

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 słoik

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę pokroić w paski. Paprykę, ogórek i fetę w kostkę.

Krok 2

Oliwki pokroić na połówki. Suszone pomidory odcedzić i pokroić w paski.

Krok 3

Wszystkie składniki dodać do miski, dokładnie wymieszać.

Krok 4

Na sam koniec przygotować sos sałatkowy według przepisu. Dodać do sałatki razem z łyżką sosu Hellmann's.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej