
Składniki
1 sztuka
1 słoik
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 słoik
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę pokroić w paski. Paprykę, ogórek i fetę w kostkę.
Krok 2
Oliwki pokroić na połówki. Suszone pomidory odcedzić i pokroić w paski.
Krok 3
Wszystkie składniki dodać do miski, dokładnie wymieszać.
Krok 4
Na sam koniec przygotować sos sałatkowy według przepisu. Dodać do sałatki razem z łyżką sosu Hellmann's.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej