
Składniki
1 sztuka
1 słoik
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 słoik
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę pokroić w paski. Paprykę, ogórek i fetę w kostkę.
Krok 2
Oliwki pokroić na połówki. Suszone pomidory odcedzić i pokroić w paski.
Krok 3
Wszystkie składniki dodać do miski, dokładnie wymieszać.
Krok 4
Na sam koniec przygotować sos sałatkowy według przepisu. Dodać do sałatki razem z łyżką sosu Hellmann’s.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej