Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami
łatwe
50 osób zapisało

Składniki
500 gramów
3 łyżki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
15 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
2 szczypty
1 szczypta
4 łyżki
2 łyżki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj warzywa: pomidory suszone pokrój w paski, marchewkę w słupki, cukinię pokrój w pół plastry, cebulę i pieczarki w kosteczkę.
Krok 2
Na 2 łyżkach oleju podsmaż cebulę, następnie dodaj pieczarki i sprasowany czosnek. Dopraw sosem sojowym, chili i pietruszką. Smaż ok. 5 minut, a następnie duś aż pieczarki będą miękkie. Jak zdejmiesz z palnika dodaj mascarpone i wymieszaj.
Krok 3
Ugotuj kluski wg. Instrukcji.
Krok 4
W między czasie podsmaż cukinię, marchewkę i kukurydzę na 2 łyżkach oleju. Dopraw wedle uznania. Smaż do czasu, aż warzywa zmiękną.
Krok 5
Kluski odcedź i włóż z powrotem do garnka.
Krok 6
Dodaj do klusek sos pieczarkowy i wymieszaj. Następnie dodaj warzywa.
Krok 7
Podawaj ze świeżym szpinakiem i orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej