Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami
łatwe
46 osób zapisało

Składniki
500 gramów
3 łyżki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżki
15 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
2 szczypty
1 szczypta
4 łyżki
2 łyżki
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj warzywa: pomidory suszone pokrój w paski, marchewkę w słupki, cukinię pokrój w pół plastry, cebulę i pieczarki w kosteczkę.
Krok 2
Na 2 łyżkach oleju podsmaż cebulę, następnie dodaj pieczarki i sprasowany czosnek. Dopraw sosem sojowym, chili i pietruszką. Smaż ok. 5 minut, a następnie duś aż pieczarki będą miękkie. Jak zdejmiesz z palnika dodaj mascarpone i wymieszaj.
Krok 3
Ugotuj kluski wg. Instrukcji.
Krok 4
W między czasie podsmaż cukinię, marchewkę i kukurydzę na 2 łyżkach oleju. Dopraw wedle uznania. Smaż do czasu, aż warzywa zmiękną.
Krok 5
Kluski odcedź i włóż z powrotem do garnka.
Krok 6
Dodaj do klusek sos pieczarkowy i wymieszaj. Następnie dodaj warzywa.
Krok 7
Podawaj ze świeżym szpinakiem i orzeszkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej