Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

6

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

15 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

2 szczypty

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj warzywa: pomidory suszone pokrój w paski, marchewkę w słupki, cukinię pokrój w pół plastry, cebulę i pieczarki w kosteczkę.

Krok 2

Na 2 łyżkach oleju podsmaż cebulę, następnie dodaj pieczarki i sprasowany czosnek. Dopraw sosem sojowym, chili i pietruszką. Smaż ok. 5 minut, a następnie duś aż pieczarki będą miękkie. Jak zdejmiesz z palnika dodaj mascarpone i wymieszaj.

Krok 3

Ugotuj kluski wg. Instrukcji.

Krok 4

W między czasie podsmaż cukinię, marchewkę i kukurydzę na 2 łyżkach oleju. Dopraw wedle uznania. Smaż do czasu, aż warzywa zmiękną.

Krok 5

Kluski odcedź i włóż z powrotem do garnka.

Krok 6

Dodaj do klusek sos pieczarkowy i wymieszaj. Następnie dodaj warzywa.

Krok 7

Podawaj ze świeżym szpinakiem i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej