Leniwe kluski z musem truskawkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe kluski z musem truskawkowym

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

4

heart
101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1.5 opakowania

80 gramów

2 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko, twaróg, cukier i cynamon dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Do masy dodaj mąkę oraz olej i ugnieć ciasto za pomocą haka/ ręcznie.

Krok 3

Zagotuj w garnku wodę.

Krok 4

Ugniecione ciasto zbij w kulkę i połóż na desce opruszonej mąką.

Krok 5

Zwiń z ciasto w rulon i tnij skośnie na małe kawałeczki .

Krok 6

Wrzuć do gotującej się wody i gotuj do momentu wypłynięcia.

Krok 7

Podawaj opruszone cynamonem z jogurtem/ musem owocowym/ czekoladą i innymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej