
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1.5 opakowania
80 gramów
2 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko, twaróg, cukier i cynamon dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Do masy dodaj mąkę oraz olej i ugnieć ciasto za pomocą haka/ ręcznie.
Krok 3
Zagotuj w garnku wodę.
Krok 4
Ugniecione ciasto zbij w kulkę i połóż na desce opruszonej mąką.
Krok 5
Zwiń z ciasto w rulon i tnij skośnie na małe kawałeczki .
Krok 6
Wrzuć do gotującej się wody i gotuj do momentu wypłynięcia.
Krok 7
Podawaj opruszone cynamonem z jogurtem/ musem owocowym/ czekoladą i innymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























