Leniwe kluski z musem truskawkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe kluski z musem truskawkowym

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

4

heart
102 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1.5 opakowania

80 gramów

2 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko, twaróg, cukier i cynamon dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Do masy dodaj mąkę oraz olej i ugnieć ciasto za pomocą haka/ ręcznie.

Krok 3

Zagotuj w garnku wodę.

Krok 4

Ugniecione ciasto zbij w kulkę i połóż na desce opruszonej mąką.

Krok 5

Zwiń z ciasto w rulon i tnij skośnie na małe kawałeczki .

Krok 6

Wrzuć do gotującej się wody i gotuj do momentu wypłynięcia.

Krok 7

Podawaj opruszone cynamonem z jogurtem/ musem owocowym/ czekoladą i innymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej