Leniwe kluski z musem truskawkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leniwe kluski z musem truskawkowym

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

4

heart
102 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

1.5 opakowania

80 gramów

2 łyżki

2 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko, twaróg, cukier i cynamon dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Do masy dodaj mąkę oraz olej i ugnieć ciasto za pomocą haka/ ręcznie.

Krok 3

Zagotuj w garnku wodę.

Krok 4

Ugniecione ciasto zbij w kulkę i połóż na desce opruszonej mąką.

Krok 5

Zwiń z ciasto w rulon i tnij skośnie na małe kawałeczki .

Krok 6

Wrzuć do gotującej się wody i gotuj do momentu wypłynięcia.

Krok 7

Podawaj opruszone cynamonem z jogurtem/ musem owocowym/ czekoladą i innymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leniwe kluski z musem truskawkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej