
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1.5 opakowania
80 gramów
2 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko, twaróg, cukier i cynamon dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Do masy dodaj mąkę oraz olej i ugnieć ciasto za pomocą haka/ ręcznie.
Krok 3
Zagotuj w garnku wodę.
Krok 4
Ugniecione ciasto zbij w kulkę i połóż na desce opruszonej mąką.
Krok 5
Zwiń z ciasto w rulon i tnij skośnie na małe kawałeczki .
Krok 6
Wrzuć do gotującej się wody i gotuj do momentu wypłynięcia.
Krok 7
Podawaj opruszone cynamonem z jogurtem/ musem owocowym/ czekoladą i innymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej