
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1.5 opakowania
80 gramów
2 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko, twaróg, cukier i cynamon dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Do masy dodaj mąkę oraz olej i ugnieć ciasto za pomocą haka/ ręcznie.
Krok 3
Zagotuj w garnku wodę.
Krok 4
Ugniecione ciasto zbij w kulkę i połóż na desce opruszonej mąką.
Krok 5
Zwiń z ciasto w rulon i tnij skośnie na małe kawałeczki .
Krok 6
Wrzuć do gotującej się wody i gotuj do momentu wypłynięcia.
Krok 7
Podawaj opruszone cynamonem z jogurtem/ musem owocowym/ czekoladą i innymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































