
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1.5 opakowania
80 gramów
2 łyżki
2 szczypty
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko, twaróg, cukier i cynamon dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Do masy dodaj mąkę oraz olej i ugnieć ciasto za pomocą haka/ ręcznie.
Krok 3
Zagotuj w garnku wodę.
Krok 4
Ugniecione ciasto zbij w kulkę i połóż na desce opruszonej mąką.
Krok 5
Zwiń z ciasto w rulon i tnij skośnie na małe kawałeczki .
Krok 6
Wrzuć do gotującej się wody i gotuj do momentu wypłynięcia.
Krok 7
Podawaj opruszone cynamonem z jogurtem/ musem owocowym/ czekoladą i innymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej