
Składniki
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
450 mililitrów
0.3 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr połącz z mlekiem, jajkami i cukrem pudrem. Wymieszaj ciasto i odstaw na 10 minut.

Krok 2
Ciasto podsyp delikatnie mąką, podziel na mniejsze kawałki i z każdego uformuj wałek.

Krok 3
Wałki ciasta pokrój nożem na kopytka. Gotuj w wodzie 2-3 minuty.

Krok 4
Na patelni rozpuść masło z cukrem wanilinowym i bułką tartą. Dodaj kopytka, delikatnie wymieszaj i natychmiast podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kopytka na słodko
Kopytka to danie przywołujące w pamięci smaki dzieciństwa. Delikatne ziemniaczane kluseczki, skąpane w słodkim sosie to kwintesencja prostej, a bardzo smacznej kuchni. Możesz podać je na obiad lub jako smaczną przekąskę w ciągu dnia. Ziemniaczane kopytka są doskonałym dodatkiem do wielu dań. Są bardzo uniwersalne i proste w przygotowaniu, a świetnie urozmaicające każdą propozycję kulinarną. Nadają się tak samo dobrze do potraw na słono, jak i na słodko. Tym razem proponujemy ich wariant na słodko – z bardzo smaczną omastą, którą zrobisz z tartej bułki i cukru pudru. Delikatne kopytka z chrupiącym dodatkiem stanowią doskonałą alternatywę dla innej znanej kombinacji – śmietany i cukru. Jeśli chcesz dodać daniu nieco więcej aromatu, dodaj szczyptę cukru waniliowego lub cynamonu. Nie uwierzysz, że tak łatwo można przygotować posiłek, który błyskawicznie zniknie z talerzy.