Makaron w sosie bekonowym z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie bekonowym z brokułem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

2 opakowania

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

400 gramów

500 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Obtoczyć w przyprawie do kurczaka. Podsmażyć na patelni.

Krok 2

Różyczki brokuła włożyć do garnka. Zalać wodą, dodać łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru. Gotować 3 minuty od momentu zagotowania. Odcedzić.

Krok 3

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Sos Fix Knorr Mac'n Cheese Bacon przygotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Na patelnię do kurczaka dodać makaron, brokuł i wszystko zalać sosem. Doprawić do smaku. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej