Makaron w sosie bekonowym z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie bekonowym z brokułem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

2 opakowania

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

400 gramów

500 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Obtoczyć w przyprawie do kurczaka. Podsmażyć na patelni.

Krok 2

Różyczki brokuła włożyć do garnka. Zalać wodą, dodać łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru. Gotować 3 minuty od momentu zagotowania. Odcedzić.

Krok 3

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Sos Fix Knorr Mac'n Cheese Bacon przygotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Na patelnię do kurczaka dodać makaron, brokuł i wszystko zalać sosem. Doprawić do smaku. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej