Makaron w sosie bekonowym z brokułem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w sosie bekonowym z brokułem

Autor: Dominika Miecznikowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

300 gramów

2 opakowania

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

400 gramów

500 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Obtoczyć w przyprawie do kurczaka. Podsmażyć na patelni.

Krok 2

Różyczki brokuła włożyć do garnka. Zalać wodą, dodać łyżeczkę soli i łyżeczkę cukru. Gotować 3 minuty od momentu zagotowania. Odcedzić.

Krok 3

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 4

Sos Fix Knorr Mac'n Cheese Bacon przygotować według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Na patelnię do kurczaka dodać makaron, brokuł i wszystko zalać sosem. Doprawić do smaku. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w sosie bekonowym z brokułem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej