
Składniki
200 gramów
50 gramów
1 opakowanie
25 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.

Krok 2
W drugim garnku wymieszaj fix Knorr z mlekiem, dodaj masło lub margarynę, całość zagotuj. Gotuj 2-3 minuty, ciągle mieszając.

Krok 3
Gdy sos zgęstnieje, dodaj gorący makaron i wymieszaj. Przełóż do odpowiedniego naczynia i posyp startym serem.

Krok 4
Dla jeszcze lepszego efektu dodaj podsmażony boczek do gotowego dania.


Dobra rada:
Gotowe danie możesz przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 200°C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Knorr Mac'n Cheese Bacon
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej