Mac’n Cheese Bacon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese Bacon

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

25 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.

Mac’n Cheese Bacon - Krok 1

Krok 2

W drugim garnku wymieszaj fix Knorr z mlekiem, dodaj masło lub margarynę, całość zagotuj. Gotuj 2-3 minuty, ciągle mieszając.

Mac’n Cheese Bacon - Krok 2

Krok 3

Gdy sos zgęstnieje, dodaj gorący makaron i wymieszaj. Przełóż do odpowiedniego naczynia i posyp startym serem.

Mac’n Cheese Bacon - Krok 3

Krok 4

Dla jeszcze lepszego efektu dodaj podsmażony boczek do gotowego dania.

Mac’n Cheese Bacon - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie możesz przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 200°C.

 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej