
Składniki
200 gramów
50 gramów
1 opakowanie
25 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.

Krok 2
W drugim garnku wymieszaj fix Knorr z mlekiem, dodaj masło lub margarynę, całość zagotuj. Gotuj 2-3 minuty, ciągle mieszając.

Krok 3
Gdy sos zgęstnieje, dodaj gorący makaron i wymieszaj. Przełóż do odpowiedniego naczynia i posyp startym serem.

Krok 4
Dla jeszcze lepszego efektu dodaj podsmażony boczek do gotowego dania.


Dobra rada:
Gotowe danie możesz przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 200°C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Knorr Mac'n Cheese Bacon
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej