Mac’n Cheese Bacon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese Bacon

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

25 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.

Mac’n Cheese Bacon - Krok 1

Krok 2

W drugim garnku wymieszaj fix Knorr z mlekiem, dodaj masło lub margarynę, całość zagotuj. Gotuj 2-3 minuty, ciągle mieszając.

Mac’n Cheese Bacon - Krok 2

Krok 3

Gdy sos zgęstnieje, dodaj gorący makaron i wymieszaj. Przełóż do odpowiedniego naczynia i posyp startym serem.

Mac’n Cheese Bacon - Krok 3

Krok 4

Dla jeszcze lepszego efektu dodaj podsmażony boczek do gotowego dania.

Mac’n Cheese Bacon - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie możesz przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 200°C.

 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińska zupa z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej