Mac’n Cheese Bacon przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mac’n Cheese Bacon

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

25 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj na sposób al dente według zaleceń producenta.

Mac’n Cheese Bacon - Krok 1

Krok 2

W drugim garnku wymieszaj fix Knorr z mlekiem, dodaj masło lub margarynę, całość zagotuj. Gotuj 2-3 minuty, ciągle mieszając.

Mac’n Cheese Bacon - Krok 2

Krok 3

Gdy sos zgęstnieje, dodaj gorący makaron i wymieszaj. Przełóż do odpowiedniego naczynia i posyp startym serem.

Mac’n Cheese Bacon - Krok 3

Krok 4

Dla jeszcze lepszego efektu dodaj podsmażony boczek do gotowego dania.

Mac’n Cheese Bacon - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe danie możesz przełożyć do żaroodpornego naczynia i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 200°C.

 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mac’n Cheese Bacon - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej