Pomidorowe Mac’n cheese z chili
NOWY PRZEPIS
łatwe
36 osób zapisało

Składniki
150 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
50 gramów
300 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
100 gramów
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek producenta, powinien być al dente.

Krok 2
W tym samym czasie na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż cebule i pomidory – smaż aż masa zrobi się sucha, na koniec dodaj płatki chili oraz zioła.

Krok 3
Odcedzony gorący makaron połącz z masłem, zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac’n Cheese. Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gdy sos zgęstnieje, dodaj pomidory z patelni oraz ser.

Krok 4
Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Makaron rozłóż na talerze i posyp po wierzchu posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Tak przygotowany makaron można przełożyć do mniejszego naczynia i posypać z wierzchu serem, idealnie nadaje się do opieczenia przez 10-15 minut w 200°C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej