Pomidorowe Mac’n cheese z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe Mac’n cheese z chili

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

300 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

100 gramów

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek producenta, powinien być al dente.

Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - Krok 1

Krok 2

W tym samym czasie na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż cebule i pomidory – smaż aż masa zrobi się sucha, na koniec dodaj płatki chili oraz zioła.

Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - Krok 2

Krok 3

Odcedzony gorący makaron połącz z masłem, zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac’n Cheese. Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gdy sos zgęstnieje, dodaj pomidory z patelni oraz ser.

Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - Krok 3

Krok 4

Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Makaron rozłóż na talerze i posyp po wierzchu posiekaną natką pietruszki.

Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowany makaron można przełożyć do mniejszego naczynia i posypać z wierzchu serem, idealnie nadaje się do opieczenia przez 10-15 minut w 200°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej