Pomidorowe Mac’n cheese z chili
NOWY PRZEPIS
łatwe
36 osób zapisało

Składniki
150 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
50 gramów
300 gramów
100 gramów
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
100 gramów
3 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj według wskazówek producenta, powinien być al dente.

Krok 2
W tym samym czasie na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż cebule i pomidory – smaż aż masa zrobi się sucha, na koniec dodaj płatki chili oraz zioła.

Krok 3
Odcedzony gorący makaron połącz z masłem, zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese. Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gdy sos zgęstnieje, dodaj pomidory z patelni oraz ser.

Krok 4
Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Makaron rozłóż na talerze i posyp po wierzchu posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Tak przygotowany makaron można przełożyć do mniejszego naczynia i posypać z wierzchu serem, idealnie nadaje się do opieczenia przez 10-15 minut w 200°C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej