Pomidorowe Mac’n cheese z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowe Mac’n cheese z chili

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

50 gramów

300 gramów

100 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

100 gramów

3 łyżki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj według wskazówek producenta, powinien być al dente.

Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - Krok 1

Krok 2

W tym samym czasie na patelni na rozgrzanej oliwie podsmaż cebule i pomidory – smaż aż masa zrobi się sucha, na koniec dodaj płatki chili oraz zioła.

Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - Krok 2

Krok 3

Odcedzony gorący makaron połącz z masłem, zalej mlekiem wymieszanym z fixem Knorr Mac'n Cheese. Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Gdy sos zgęstnieje, dodaj pomidory z patelni oraz ser.

Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - Krok 3

Krok 4

Wszystko razem dokładnie wymieszaj. Makaron rozłóż na talerze i posyp po wierzchu posiekaną natką pietruszki.

Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Tak przygotowany makaron można przełożyć do mniejszego naczynia i posypać z wierzchu serem, idealnie nadaje się do opieczenia przez 10-15 minut w 200°C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowe Mac’n cheese z chili  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej