Makaron na ciepło z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron na ciepło z warzywami

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 szklanki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowac makaron,odstawic.

Krok 2

Pieczarki umyc, pokroic w plastry,marchewkę także,paprykę konserwową pokroic w paski.

Krok 3

Do garnka wlac sos węgierski,dodac warzywa,gotowac do miękkosci około 25min.Dodac makaron oraz przyprawę mini kosteczka czosnek i posypac przyprawą bałkańską.Podawac z grzankami razowymi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej