Makaron na ciepło z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron na ciepło z warzywami

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 szklanki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowac makaron,odstawic.

Krok 2

Pieczarki umyc, pokroic w plastry,marchewkę także,paprykę konserwową pokroic w paski.

Krok 3

Do garnka wlac sos węgierski,dodac warzywa,gotowac do miękkosci około 25min.Dodac makaron oraz przyprawę mini kosteczka czosnek i posypac przyprawą bałkańską.Podawac z grzankami razowymi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej