Makaron na ciepło z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron na ciepło z warzywami

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 szklanki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowac makaron,odstawic.

Krok 2

Pieczarki umyc, pokroic w plastry,marchewkę także,paprykę konserwową pokroic w paski.

Krok 3

Do garnka wlac sos węgierski,dodac warzywa,gotowac do miękkosci około 25min.Dodac makaron oraz przyprawę mini kosteczka czosnek i posypac przyprawą bałkańską.Podawac z grzankami razowymi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron na ciepło z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cztery sery z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej