Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

4

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

250 mililitrów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy i smażymy na oleju. Następnie dodajemy pokrojonego brokuła i smażymy jeszcze kilka minut.

Krok 2

Do mięsa wkruszamy kosteczki czosnkowe, wlewamy kremówkę wymieszaną z mascarpone i gotujemy kilka minut. Na koniec dodajemy rozmieszaną z kilkoma łyżkami mąkę i gotujemy do chwili az sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Sos podajemy z ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka makaronowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej