Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

250 gramów

250 mililitrów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

500 gramów

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy i smażymy na oleju. Następnie dodajemy pokrojonego brokuła i smażymy jeszcze kilka minut.

Krok 2

Do mięsa wkruszamy kosteczki czosnkowe, wlewamy kremówkę wymieszaną z mascarpone i gotujemy kilka minut. Na koniec dodajemy rozmieszaną z kilkoma łyżkami mąkę i gotujemy do chwili az sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Sos podajemy z ugotowanym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurczakiem i sosem brokułowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mac’n Cheese Bacon
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej