
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
250 gramów
250 mililitrów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
3 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy i smażymy na oleju. Następnie dodajemy pokrojonego brokuła i smażymy jeszcze kilka minut.
Krok 2
Do mięsa wkruszamy kosteczki czosnkowe, wlewamy kremówkę wymieszaną z mascarpone i gotujemy kilka minut. Na koniec dodajemy rozmieszaną z kilkoma łyżkami mąkę i gotujemy do chwili az sos zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.
Krok 3
Sos podajemy z ugotowanym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej