Makaron z owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

600 gramów

0.7 szklanki

1.5 szklanki

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente. Wymieszaj z wiórkami masła.

Krok 2

Przygotuj owoce, umyj, obierz z części niejadalnych. Truskawki pokrój. Jeśli używasz mrożonych - rozmroź je. Owoce wymieszaj z cukrem.

Krok 3

Makaron wyłóż na talerze, połóż na niego owoce, polej wszystko śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej